Zapečené brambory s anglickou slaninou

Zdenek59 Kuchař: Zdenek59

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Bramborová jídla 4 názory

Suroviny

Brambory 1 kg (můžeme použít taky nepředsmažené syrové hranolky)
3 cibule
20 dkg středně tučné anglické slaniny
olej
2-3 vajíčka
sýr (plátky)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme nakrájíme nejlépe na kolečka a uvaříme, lepší je vypnout vaření tak 5 minut před tím než budou měkké (hranolky nevaříme). Cibuli nakrájíme na kolečka, anglickou slaninu na proužky asi tak 1 cm. Osmažíme cibuli do zlatova na oleji spolu se slaninou.

  2. Do pekáče dáme 1 vrstvu brambor, nebo hranolek, potom na ní dáme osmaženou směs anglické slaniny a cibule, navrch položíme další vrstvu brambor, které nám zbyly. Pekáč dáme do trouby a zapékáme.

  3. Brambory během zapékání 1x pokropíme olejem,když jsou do zlatova, zalijeme je rozšlehaným vajíčkem, a pokryjeme plátky sýra. Dokončíme zapékání a vyndáme z trouby.

Poznámka

Někdo mi říkal že by bylo dobré zalít vše smetanou, ale nezkoušel jsem...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s anglickou slaninou

Tématické fráze: zapečené brambory s anglickou slaninou zapečené brambory se slaninou francouzské brambory se slaninou zapečene brambory s vajičkem zapecene brambory s anglickou francouzske brambory s anglickou slaninou zapékané brambory se slaninou brambory se slaninou zapékané brambory s anglickou slaninou francouzské brambory se slaninou a sýrem zapekane brambory s anglickou brambory s anglickou recepty s anglickou slaninou zapekane brambory s vajickem francouzské brambory s anglickou brambory zapečené se slaninou zapečené brambory se slaninou a sýrem brambory s anglickou slaninou zapečené brambory se slaninou recept francouzske brambory s slaninou

Zapomněl/a jsem heslo