Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 860 kJ / 1 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,57 g |
Tuky | 77,57 g |
Vláknina | 4,23 g |
Cholesterol | 405 mg |
Sodík | 143 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 266,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme polohrubou mouku, promícháme s práškem do pečiva, přidáme pískový cukr a 2 lžíce oleje. V 1 dl mléka rozšleháme vejce a přidáme k ostatním surovinám. Promísíme a dáme do koláčové formy. Navrch poklademe ovoce (čerstvé i zmražené) a můžeme posypat drobenkou.
Krok 2: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170º C asi 30-35 minut.
Krok 3: Je to výborný a křehoučký, jen mně ty zmrzlé borůvky zabarvily drobenku, tak jsem cukrovala. Koláč není přeslazený, takže kdo má rád hodně sladké koláče, musí dát lžíce cukru hodně plné, nebo přidat jednu lžíci cukru.
Zveřejněno 27. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Moje poznámka
Bleskový koláč pro kulatý koláčový plech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8r5
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 1 hodinou
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 15 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 40 minutami
Kedlubnové zelí
Merylas před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 2 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 17 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 18 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 20 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 22 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 22 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 22 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 22 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
prášek do pečiva,
olej,
mléko,
vejce,
ovoce,
mouka hrubá,
cukr,
máslo
Komentáře (21)
Pro mě to jsou úplně nové a zajímavé informace a rozhodně je využiji , hlavně teda ta ořechová náplň
bez vaření mě nadchla, vždycky mám zaprskaný celý sporák
Jinak ta Vaše nevařená se mi líbí, já vždycky vařila a než to vystydne
Teď jsem si uvědomila, že jsem viděla v Albertu ořechovou náplň v krabičce (suchou) ,ale to asi bude to samé.Jestli najdu nějakého dobrodince ,tak makrovou vyzkouším - z nouze.
glukózo-fruktózový sirup, VLAŠSKÉ OŘECHY (20%), voda, cukr, PŠENIČNÁ krupička, PŠENIČNÉ klíčky, aroma, konzervant E202, zahušťovadlo E418
Složení u druhého: glukózový sirup, cukr, VLAŠSKÉ OŘECHY (13%), ARAŠÍDY, voda, PŠENIČNÉ klíčky, PŠENIČNÁ krupička, konzervant E202
Takže někdy není ani o co stát.
Bohužel,Makro je pro nás nedostupné ,jsme už " rentiéři "
Zaujala mě ta maková náplň v plechovce , kde ji mládí koupili ?