Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 772 kJ /
4 009 kcal
Bílkoviny222,38 g
Tuky330,69 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 680 mg
Sodík 6,05 g
Sůl14,90 g
Sacharidy30,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení.
Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut. Krok 3: Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku. Krok 4: Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.

Zveřejněno 26. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3rY

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3rY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Měli jsme dnes na oběd (debrecínský špek jsem nahradila slaninou dědy Pilčíka) a pošmákli jsme si. Maso zbylo, takže se těším, že po rozležení v omáčce bude určitě ještě chutnější. Jsem ráda, že mám v repertoáru další jednoduchou úpravu vepřové pečeně, jen se musím pro příště poohlédnout po debrecínském špeku 👍 Děkuji za recept.

rybarka007: Moc dobrá volba surovin:yes::-8Děkuji za vyzkoušení a komentář:-K

Udělala jsem ze špikovaných kuřecích prsíček. Měla jsem jen obyčejný špek. Omáčka je dobrá,:yes:dnes s těstovinami,zítra bude s rýží. Příště musím zkusit s tím paprikovým špekem.<3

Dobrůtka.:-K:yes:

Suroviny:
pečeně vepřová, slanina debrecínská, cibule, česnek granulovaný, voda, pepř mletý, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu