Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 772 kJ / 4 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 222,38 g |
| Tuky | 330,69 g |
| Vláknina | 26,80 g |
| Cholesterol | 680 mg |
| Sodík | 6,05 g |
| Sůl | 14,90 g |
| Sacharidy | 30,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení.
Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut. Krok 3: Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku. Krok 4: Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.
Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek. Každý otvor uzavřeme párátkem a do takto připraveného masa vetřeme sůl, pepř a česnek. Krok 2: Zbytek špeku nakrájíme na drobné kostky. Na drobno nakrájíme i cibuli a obojí dáme do hrnce na rozehřátý olej restovat 5 minut. Krok 3: Poté vložíme maso, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Podlijeme vodou, hrnec uzavřeme poklicí a pod tlakem slabým varem dusíme 35 minut.
Hrnec odstavíme ze zdroje tepla, necháme 5 minut odstát a opatrně vypustíme zbytek tlaku. Krok 4: Maso z hrnce vytáhneme, zbavíme párátek a nití a nakrájíme na porce. Ze šťávy odebereme část špeku a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixérem. Do rozmixované šťávy dáme plátek másla na zjemnění, přidáme odebraný špek, naporcované maso a necháme 1 minutu provařit. Krok 5: Podáváme nejlépe s rýží.
Zveřejněno 26. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3rY
Moje poznámka
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D3rY
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 8 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 11 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 12 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 12 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 13 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
slanina debrecínská,
cibule,
česnek granulovaný,
voda,
pepř mletý,
sůl,
máslo
Komentáře (6)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0