Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 166 kJ / 5 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 334,26 g |
Tuky | 400,54 g |
Vláknina | 3,34 g |
Cholesterol | 675 mg |
Sodík | 3,20 g |
Sůl | 7,30 g |
Sacharidy | 28,70 g |
Postup přípravy
Á, to jsem nechtěl, ale co... A oznámil našemu taťkovi: Hele, dneska bude k obědu jen polévka, když se mi to nepovede, protože jsem vyndal špatné maso.
Vezmi ten krk hovězí a nakrájej na kusy podle toho, jak se dělí i s tím tukem. Osol ho. Krok 2: Potom nasekej cibulku na drobno a nadrť česnek, dej do misky a přidej vše tekuté. A ten krk v tom pěkně vykoupej. Když nebudeš línej, tak to udělej večer. Krok 3: Ráno vezmi ohnivzdornou misku nebo kastrol s poklicí a vše tam přesuň i se zbytkem marinády. Vlož do trouby vyhřáté na 130 stupňů a nech to tam tři a půl hodiny. Krok 4: Zkus, jestli se to skoro rozpadá. Jak? Vezmi mezi prsty kousek masa a zmáčkni. Když je to hodně měkké a pustilo to šťávu, tak je to OK. Jinak tomu dopřej ještě půl až tři čtvrti hodinky. A je hotovo. Krok 5: Já uvařil nové brambory, opekl na sádle s troškou sladké papriky, solí, pepřem a pažitka tomu dala korunu. I když jsem si myslel, že to sežerou slepice, ale opak byl pravdou. Dobrota nesmírná a náš tatínek prohlásil: Dědo, nikdy jsem lepší hovězí nejedl. A dokonce i zbylo a druhý den. To si nedokážete představit, to bylo prostě žrádlo pro horních deset tisíc, ale my jim ho slupli a už se všichni těšíme na opakování.
Zveřejněno 13. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MPk
Moje poznámka
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4MPk
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 minutami
Gravlax vejce
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 15 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 25 minutami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 52 minutami
Makronky Danča
Malickakucharka před 1 hodinou
Rebarborový koláč
JitkaJS před 2 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 3 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 4 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 4 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 6 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 6 hodinami
Suroviny:
krk hovězí,
sůl,
vývar slepičí,
česnek,
kečup ostrý,
omáčka sojová,
koření krkovička s česnekem,
olej
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Hmmm...
Právě před týdnem jsme měli hovězí krk jako svíčkovou...
Samozřejmě maso bylo v kuse
Pekl (či dusil?) jsem ho zadeklované při 110°C několik hodin v kuse
No, vlastně jsem krčisko brasíroval, že
Jak píše Eja -běžné kupované směsi ani doma skoro nemám, ale tu sojovku v pondělí koupím!!
Brasírování je metoda, která pracuje s pomalým, velmi vlhkým teplem, kdy se maso peče ve směsi tekutých (a někdy rovněž pevných) surovin a nechá se v ní pomalu táhnout několik hodin.