

Hověží krk " COUNTRY "
Suroviny 4-6 porcí
- 1 kg hovězího krku
- koření Country
- 1 plechovka světlého piva (1/2 litru)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 2 kyselé okurky
- 1 uvařené vejce
- sůl
- pepř
- instantní jíška
Postup přípravy receptu
Hovězí maso svážeme tak, aby vznikl váleček a potřeme směsí oliv. oleje a koření COUNTRY.
Dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne.
Namočený římský hrnec naplníme směsí piva, cibule, rajčat, a vložíme naložené maso.
Pečeme v římském hrnci velmi pomalu cca 2 hodiny.
Maso po upečení zbavíme převazu a nakrájíme na plátky.
Výpek propasírujeme a přidáme dvě nakrájené kyselé okurky na jemno a 1 na jemno nakrájené uvařené vejce.
Vzniklou omáčku dohustíme dle potřeby instantní jíškou. Příloha rýře.
Poznámka od kuchařky
Koření COUNTRY zakoupeno v malo-velko obchodě JIP.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hověží krk " COUNTRY "
-
-
Otto, dobrý recept, hovězí krk je skvělý
, šťavnaté jemné masíčko, mňam. Já k dušení používám kližku
, chutná mi víc než krk. Posílám devátý bodík.
-
Hovězí krk, běžně prodává Globus a je to
nejlepší omáčkové hovězí maso.
-
Vypadá to báječně
8.
-
Otto to vypadá bezva. Je to určitě jedlý. +bodík
-
Ottíku, paráda a ta barvička a fotky, jen se to na nás směje. Myslím, že by to šlo i z jiné části masa, když se krk zrovna nedobře shání. Každopádně ti dávám boda
-
Omáčka je vyloženě lákavá. Country koření jsem určitě viděla v běžném obchodě, musím mrknout v těch 3, kam chodím nejvíc - Albert, Kaufland, Interspar
-
No a já ani nevím, že se něco jako hovězí krk prodává...
Recept vypadá moc hezky, fotografie také, takže bod i ode mě. -
Otto - ty vaříš taková ta klasická omáčková "hospodská" jídla, za které by mi manžel utrhal nadšením ruce, ale já je nějak neumím. Musím se u tebe inspirovat a něco doma spáchat. Ď. za recept
-
-
Colombo
to je
."Římana" bych měla,koření snad seženu,teď ještě dohnat takhle krásný kus masa a jdu na to
.Posílám za tvé chuťové lákadlo boďku a ukládám
.Máš krásné fotečky
.