Vaječná tlačenka trochu jinak

Lenunka Kuchařka:

Doba přípravy: 30 min plus doba na ztuhnutí Studená kuchyně 16 názorů

545

Suroviny

6 vajec
1 nakládaná zelenina Moravanka
2 sterilované okurky
150 g měkkého salámu
1 Majolka® (100 g)
1 želatina na vaječnou tlačenku
3 papriky (kapie)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 45 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Nálev z nakládané zeleniny scedíme, zeleninu nakrájíme na kostky a přidáme do misky k vejcím. Salám nakrájíme také na kostky. Přidáme majonézu, mírně osolíme, opepříme a vše promícháme.

  3. Z paprik odkrojíme vršky, které pokrájíme na kostičky a přidáme ke směsi. Z paprik odstraníme semínka a vnitřek opláchneme.

  4. Nálev ze zeleniny doplníme vodou na 300 ml (já použila nálev z okurek) a vsypeme želatinu. Rozmícháme a necháme chvilku nabobtnat. Pak přivedeme k varu a odstavíme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu, vlijeme do směsi a promícháme.

  5. Směs nalijeme do paprik a necháme vychladit v lednici (zakryjeme potravinovou folií.). Hotové krájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Nevím, jestli tento recept patří do studené kuchyně nebo spíš do zdobení, přece jen nejde ani tak o recept na vaječnou tlačenku, který je tu mockrát, ale spíš o způsob prezentace tohoto jídla. Zvolila jsem první možnost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 532 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vaječná tlačenka trochu jinak

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vajecna tlacenka v paprice

Zapomněl/a jsem heslo