Rybí medailonky smažené“v polotovaru“

Ryby Doba přípravy: 60 minut na odležení+12 minut smažení 11 názorů

Ryby Doba přípravy: 60 minut na odležení+12 minut smažení 11 názorů

Suroviny 2 porce

6 ks rybích medailonků filé
citronová šťáva
sůl
mletý pepř
4 lžíce hladké mouky
1 vejce
1 lžíce strouhanky
celý sáček směsi Zatřes a upeč na obalovaná stehýnka
olej na smažení
2 plátky citronu
snítka petrželky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Zmrzlé medailonky rychle opláchneme pod studenou tekoucí vodou, narovnáme na talíř, zakápneme větším množstvím citronové šťávy a necháme při pokojové teplotě hodinu odstát. Poté narovnáme na čistou utěrku, přebývající část utěrky přehneme přes rybu a lehkými doteky vysušíme přebytečnou tekutinu.

  2. Do osušených medailonků opatrně vetřeme sůl s pepřem a obalíme v hladké mouce. Dále obalíme v rozšlehaném vejci a v obalovací směsi, kterou jsme promíchali se lžící strouhanky.

  3. Obalené madailonky klademe do rozehřátého tuku a pozvolna smažíme 6 minut z každé strany do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchynými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Množství“Zatřes a upeč“smíchaného s 1lžící strouhanky vyšlo akorát na těch 6 rybích kousků. Nebyla jsem schopna nastrouhat rohlíky a tohle mě zachránilo. Holt se to kuře bude muset oplácat v něčem jiném, když ho ryba předběhla. Ale ono si už určitě poradí:-)

Komentáře k receptu Rybí medailonky smažené“v polotovaru“

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivusa::-):-K

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-8 Aničko,děkuji za odpověď a jsem ráda ,že to necítím jen já,že se "kdysi" vařilo jednoduše , kvalitně a hlavně chutně(tedy alespoň někde).Proto jsem moc ráda ,že jsou tady toprecepty, které nám některé ty dobroty připomenou:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivusa:Ivanko to víš,že si vzpomínám a jak moc ráda:-*:-K:-KTo bývaly časy a hlavně vynikající chutě dobře připravených jídel.Nikdy se mi doma nepodařilo udělat např.rybí polévku,kterou dělali v Rybeně-mňam;-)V nově otevřené prodejně jsme byli také a byli jsme velice zklamaní:-S:no:
    Všem moc děkuji:-*:-K

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Jednoduché a určitě dobré.:-p Chválím nápad použít směs na stehýnka na rybku! ;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KNevím Aničko,jestli si vzpomínáš na Rybenu na ulici- vedle Záložny a Zlíňanky...jako malé jsme tam chodily s mamkou a sestrou občas na obědy.Dodnes si vzpomínám na solidní výběr jídel z rab a byly chutné.Nedávno jsem byla v nově otevřené Rybeně na rohu dlouhé a školní ulice a byla jsem velmi zklamaná...výběr z rybího sortimentu téměř nulový, kromě mořských plodů, nic co by připomínalo púvodní Rybenu:-((:-((A to bych si tak ráda dala dobrou rybičku.:-//

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-Kdala bych si rybku;-)mňam:yes::yes:

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-D Ryby máme moc rádi, ale většinou když koupím tyhle lisované mražené tak se mi při smažení rozpadnou :-((. Takže raději chlazené přímo z rybárny :yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    spagetka:Ano,strčit do trouby naostro;-):-D:-D
    Děkuji:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Kuřátko zapípá a už ti bude jasný, co chce ;-):-D:-D, jinak mňam :-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :yes::yes::-K:-p Mám moc ráda ryby :yes::yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí medailonky jak smazit rybu mrazenou jak smažit mražené ryby smazeni zmrzle ryby příprava rybího filé ze zmrzlého polotovaro zmrzlé rybí prsty jak smažit jak udělat rybí filé jak udělat rybu mrazenou rybene rybí filé zmrzlé jak udelat file mražené smažené rybí filé mražené smažení mraženého rybího files rybí filé teplota smažení jak udělat mražené rybí filé jak smažit mražrné polotovary smažit mražené filé obalované jak udělat rybí filety smažené kořenící směs zatřes a upeč smažení mrazeného rybího filetu recept