Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 546 kJ / 2 760 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,99 g |
Tuky | 131,60 g |
Vláknina | 5,40 g |
Cholesterol | 1,61 g |
Sodík | 613 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 317,12 g |
Postup přípravy
Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku. Krok 2: Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému.
. Krok 3: Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.
Zveřejněno 26. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Moje poznámka
Piškotový dort s ganache
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8zg
Nejnovější recepty
Košíčky Pavlova
Přidáno před 14 minutami
Ostře-kyselá vietnamská polévka jako z asijského bistra
Přidáno před 21 hodinami
Sýrové placky s houbami
Přidáno před 22 hodinami
Pletýnky plněné sýrem s česnekovým máslem
Přidáno 30. 7. 2025 05:00:02
Fit zelný salát se žloutkovým dresinkem
Přidáno 29. 7. 2025 17:20:22
Pomerančová zmrzlina
Přidáno 29. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečený čaj
Janina007 před 9 hodinami
Čalamáda "Uncle Bens"
Madlenka123 před 10 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
danielmunzig před 11 hodinami
Pečená švestková povidla
REMTA Roman před 11 hodinami
Vyletněná meruňková marmeláda
Cambel před 11 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
ajapanackova před 12 hodinami
Obalovaný květák pečený s bramborami na šlehačce
cora666 před 14 hodinami
Sušenkový koláč
Jirka55221 před 14 hodinami
Bleskový kefírový koláč s ovocem
Eri86 před 15 hodinami
Kynutý makový závin
Jara24 před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka,
olej,
sůl,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
smetana ke šlehání,
čokoláda,
máslo,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
máslo
Komentáře (9)
Když se mi udělali oka od čokolády na smetaně tak ponorným mixérem jsem to projela jen dvouma otočkama a bylo ganache krásně čisté. To mám zkušenost od cukrářky
Běžně se nalámaná čokoláda rozpouští v horké šlehačce takřka volně, příp. se směs trošku zamíchá
Sice nevím, jak se ganache zachová při mixování (a zkoušet to nebudu), ale přijde mi že autorka nerozlišuje mezi šleháním vs. mixováním