Mirabelková marmeláda se skořicí
Mirabelka je poddruh švestky, takže i chutí je jí velice blízká. Z drobných kulatých plodů můžeme připravit likéry, sirupy, ale také marmeládu. Se špetkou skořice a kapkou rumu bude marmeláda chutnat nejen na pečivu, ale jistě také na vánočním cukroví.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 953 kJ / 1 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,83 g |
| Tuky | 3,25 g |
| Vláknina | 38,13 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 439,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mirabelky vypeckujeme, vložíme do hrnce a zasypeme skořicí. Vaříme do změknutí.
Krok 2: Poté postupujeme podle návodu na Pektogelu (s ohledem na množství cukru). Ochutnáváme během vaření, zda je marmeláda dostatečně sladká.
Krok 3: Hotovou marmeládu plníme do čistých umytých sklenic, zakápneme rumem, otřeme hrdla a zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 5. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mirabelková marmeláda se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O31G
Moje poznámka
Mirabelková marmeláda se skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O31G
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 8 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 19 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 1 hodinou
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 1 hodinou
Květáková polévka
tomstny před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 2 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 2 hodinami
Nejlepší langoše
LUCAH před 4 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 4 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 5 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 5 hodinami
Suroviny:
mirabelka,
cukr,
skořice mletá,
rum,
pektogel
Komentáře (6)
http://alishaeasycooking.com/2-zpusoby-jak-rychle-...
5. Mirabelky
Kvetou bílými, menšími květy, větévky mají kolce. Malé kulovité, výjimečně podlouhlé plody, barvy žluté až zlatožluté mají dužninu měkčí konzistence. Je žlutá, nelpí na pecce, chuť je sladká až velmi sladká. Odrůdy mirabelek se liší především dobou zrání.
Tato skupina má u nás nejužší sortiment (Nancyská, dále perspektivní velkoplodé mirabelky Bellamira a Miragrande).
https://izahradkar.cz/zahrada/ovoce/peckoviny/se-v...
tohle odhaduju na https://cs.wikipedia.org/wiki/Slivo%C5%88_myrobal%...