Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 726 kJ / 3 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,73 g |
Tuky | 22,58 g |
Vláknina | 32,06 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 239 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 707,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vdolky:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě. Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech.
Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným tukem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení potřeme ještě jednou tukem. Krok 2: Povidla:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem. Krok 3: Vdolečky na talíři natrhneme, bohatě pomažeme povidly a ozdobíme tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, trochu mouky a necháme vzejít kvásek. Vařené studené brambory najemno nastrouháme, přidáme ostatní suroviny, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Bez kynutí z něj vypracujeme malé bochánky (ve tvaru buchet), které klademe na plech s pečícím papírem blízko k sobě. Vdolečky by měly zaplnit 1 velký plech.
Po dohotovení pokryjeme utěrkou a necháme zhruba 15 minut kynout. Poté potřeme rozpuštěným tukem a pečeme při 180 °C zhruba 30 minut. Po upečení potřeme ještě jednou tukem. Krok 2: Povidla:
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme kolečka omytého citrónu i s kůrou a rozdusíme na kaši. Pokud máme nádobu s nepřilnavým dnem, jde to i bez přidání vody. Pak citrón vyjmeme a povidla osladíme medem. Po vychladnutí můžeme přidat rum nebo rozinky namočené v rumu. Tvaroh rozšleháme s jogurtem a ochutíme vanilkovým cukrem. Krok 3: Vdolečky na talíři natrhneme, bohatě pomažeme povidly a ozdobíme tvarohem. Nebo vše naservírujeme na talíře a misky a necháme strávníky, ať se obslouží sami.
Zveřejněno 6. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
Moje poznámka
Vdolky z bramborového těsta s jablkovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W3gX
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 4 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 6 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Miroslav73 před 2 hodinami
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 3 hodinami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 4 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 4 hodinami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 4 hodinami
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 6 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 6 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 7 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 7 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
brambory,
mléko,
vejce,
droždí,
cukr krupice,
sůl,
máslo,
jablko,
citron,
med,
rum,
tvaroh,
jogurt bílý,
cukr vanilkový
Komentáře (6)
magdalenka: vařený brambor dávám často, déle udrží pečivu vláčnost a vlhkost.