Jednoduchý zeleninový rendlík

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Zeleninová jídla 13 názorů

Suroviny

300 g brambor
300 g mrkve
300 g pórku
2 hrsti čerstvých špenátových listů
zelená nať jarní cibulky
sůl
pepř
plátek másla
2 lžíce zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, mrkev a pórek očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Všechno dohromady vložíme do kastrolu, mírně podlijeme, osolíme a zvolna pod pokličkou dusíme doměkka. Hlídáme, aby se nám voda úplně nevyvařila a zelenina se nezačala připalovat. V případě potřeby ještě trochu vody dolijeme.

  2. Když už je vše skoro měkké, přidáme špenát. Malé lístky špenátu necháme vcelku, větší trochu překrájíme. Pak necháme zbylou vodu úplně vydusit, vmícháme plátek másla a když se máslo rozpustí, přimícháme zakysanou smetanu.

  3. Porce na talíři posypeme nasekanou zelenou natí jarní cibulky.
    Podáváme samotné, třeba jako lehkou večeři nebo použijeme jako přílohu k plátku masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 565 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchý zeleninový rendlík

Tématické fráze: jednoduchý recept ze zeleniny jednoduchý zeleninový recept jednoduché recepty z brambor recept ze zeleniny jednoduchy jednoduchy špenát jednoduchý recept zelenina

Zapomněl/a jsem heslo