Suroviny
Porce: cca 60 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 517 kJ / 4 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,66 g |
Tuky | 248,09 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 982 mg |
Sodík | 119 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 421,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme alespoň na 4 hodiny uležet do lednice.
Krok 2: Poté z něj na pomoučené ploše vyválíme hada a krájíme z něj 3-4 cm dlouhé kousky, ze kterých tvarujeme rohlíčky a
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
ty skládáme na plech. Krok 3: Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 10-15 minut, dokud rohlíčky jemně nezezlátnou. Vždy při první várce jeden rozkrojím, abych viděla, jak vypadají uvnitř. Když jsou hotové, další várky už nekontroluji. Ještě horké rohlíčky obaluji ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým a skládám rovnou do krabice.
Zveřejněno 22. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Moje poznámka
Moje první povedené vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gp9K
Nejnovější recepty
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 10 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 10 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 10 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 1 hodinou
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 1 hodinou
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 3 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 3 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 3 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 3 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 4 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 5 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy vlašské,
vejce,
žloutek,
cukr krupice,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový
Komentáře (6)
No, pokud by autorka dělala rohlíčky jako ich, tedy bez CELÝCH vajec, resp. bez žloutků, tak by se jí se ffší pravděpodobností nepovedly
yanull:
Já naopak vkládám rohlíčky do cukru hned po vytažení z trouby, viz koment zde: https://www.toprecepty.cz/recept/30464-andelske-va...
Připojím malou radu. Na horkých rohlíčcích ulpí velké množství cukru, zdá se mi to zbytečné proto je obaluji jen vlažné nebo zcela zchladlé.