Vepřová kýta s hořčičnou omáčkou

Nelca777 Kuchařka: Nelca777

Doba přípravy: 1,5 hodiny 4 porce Vepřové maso 5 názorů

Suroviny

Olej
800 g vepřové kýty
sůl, pepř
rozmarýn
5 vrchovatých lžic plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
0,5 litru vývaru
1 kelímek 31% šlehačky
5 lžic polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji v tlakovém hrnci (můžeme použít i normální, ale budeme maso vařit déle).
    Když se maso zatáhne, jemně zasypeme rozmarýnem, přidáme hořčici a prolisujeme česnek.

  2. Vše zalijeme vývarem a vaříme hodinu v tlakovém hrnci.

  3. Rozmícháme metličkou mouku ve smetaně a když je maso měkké, tak přilijeme do hrnce k masu.
    Dochutíme solí, pokud bude potřeba a vaříme 10 minut na mírném plameni.

Poznámka

Podáváme s rýží, hranolky, brambory nebo bramborovou kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta s hořčičnou omáčkou

  • Eja57 Eja57

    Nelca777: Jistě každého věc, ale začátečník by mohl být zklamaný - kdyby vepřové bez kontroly nechal v papiňáku dusit hodinu, možná bych do postupu připsala, že po půl hodince zkontrolovat? ...záleží samozřejmě i na kvalitě masa...

    Odpovědět

  • Nelca777 Nelca777(autorka receptu)

    Drobek: tak také záleží na stáří masa a hodinu je u mě na hovězí teda málo. Každého věc ????

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Eja57: Taky nemůžu věřit vlastním očím, hodinu je dost i na hovězí.

    Odpovědět

  • Nelca777 Nelca777(autorka receptu)

    Eja57: nemusí se ani hodinu, ale já krajela silné plátky a máme u nás rádi když se to rozpadá :-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Kombinace rozmarýn + česnek + hořčice + smetana nikdy nezklame:yes:
    Ale - v papinově hrnci plátky kýty opravdu HODINU:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová kýta omáčka

Zapomněl/a jsem heslo