

Fazole s vepřovým na balsamicu
Suroviny
- 300 g vepřového masa ( krkovice, plec)
- 1-2 plechovky fazolí ( jak kdo chce syté)
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 100 ml octa balsamico ( nebojte se toho množství)
- 1 feferonka pro pikantnost
- pár snítek tymiánu
- olej
- ( kdo chce, může přidat gelový bujón)
- sůl
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem. Necháme ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně podléváme tak, abychom měli hustší omáčku.
Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fazole s vepřovým na balsamicu
-
Já si pochutnala
-
prave som to dovarila vobec to neni chutne tak ako je to napisane este som to dochutila a viac to nemusim moja rada
:no -
lucian:To jsem moc ráda, děkuji za zprávu
-
Výbornéééé
-
rebeka:Koukám, že na Andreu sázíme obě
-
1974andrea: no, musela jsem trochu improvizovat, poněvadž doma ani v obchodě nebyl tymián, tak jsem zariskovala, dala jsem ostré curry a taky přidala 2 lžičky třtinového cukru.. lahoda je to převeliká
U tvých receptů prostě nemohu šlápnout mimo
A sorry, že jsem si trochu hrála na pí Babicovou
Ale je to fakt vynikající.. s domácích chlebíkem bez hnětení je to prostě boží
Díky za recept, bodík už proběhl, teď jen foto, jestli neva
-
1974andrea: No, tak snad jsem koupila ten správný
-
Jana Remkova:Jani, já ochucené nekupuju, jenom klasiku, většinou z Modeny
-
1974andrea: No, víš, to je docela těžké. Máme tady asi 6 druhů, viděla jsem, že jedno snad bylo s medem, jedno šery
(asi se to píše jinak) a na těch ostatních se nedočteš, s čím jsou. Tak jsem jedno vzala a risk v pysk
-
Jana Remkova:Takže k realizaci došlo
, díky
Jani, ono hlavně záleží na tom balsamicu, mně přijde sladkokyselé, mám ho ráda a hlavně kupuju od zaručených výrobců. Čím starší, tím sladší
A díky zo fotku
-
Andreo, díky, že vedeš mou kuchyni už nějaký ten týdem!
Přidávám foto
. Láďovi se to zdálo trochu kyselé, já, protože jsem to pouze vařila a samozřejmě ochutnala, ten pocit nemám. Ty chutě se mi zdají super vyvážené, ale pravda je, že jsem toho balsamica dala méně, než uvádíš
-
aanicka:Nene, ocet balsamico není kyselý jako kvasný ocet, spíše sladkokyselý a má tendenci karamelizovat, takže kyselé to opravdu není
-
Teda obrázek mě uchvátil. Jen mám trochu strach z toho balsamika. Není to tam pak moc cítit? Není to moc kyselé? Děkuji za odpověď!
-
-
Česnek prý je stravitelnější, když se z něj vyndá klíček, který je uprostřed. To znamená stroužek se rozřízne napůl a pak už vidíte, co je třeba odstranit.
Helena Růžičková zase jednou radila, že pokud někde přidáváme syrový česnek, třeba do salátů nebo pomazánek, máme přidat kvůli stravitelnosti také špetku cukru, pokud to jde.