Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 811 kJ / 1 150 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,76 g |
| Tuky | 56,96 g |
| Vláknina | 12,02 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 6,66 g |
| Sůl | 15,75 g |
| Sacharidy | 43,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: V uzavíratelné větší misce promícháme všechny ingredience na marinádu - česnek prolisujeme, zázvoru nastrouháme 1 lžíci, jablko a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Maso nakrájíme na tenké plátky a z těch nakrájíme nudličky. Vložíme do marinády, dobře promícháme a uzavřené necháme marinovat nejméně přes noc, ale klidně i dva dny.
Krok 2: Než začneme dělat maso, vyndáme ho aspoň na půl hodiny z chladničky a zatím uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a nudle dle návodu na obalu - uchováváme teplé. V menší mističce smícháme majonézu se srirachou a kapkou vína. Na suché malé pánvičce lehce opražíme sezamová semínka.
Krok 3: Do rozehřáté Wok pánve dáme větší vrstvu oleje, po částech přidáváme maso a smažíme dorůžova, až je maso měkké. Slijeme přebytečný olej, zakápneme sójovou sladkou omáčkou, Teriyaki a lžící vody.
Do tří misek dáme na dno porce rýže, na ni porce nudlí, zakápneme výpekem s omáčkami, nahoru klademe maso. Směs majonézy dáme do malého mikrotenového sáčku, ustřihneme kousíček růžku a na maso nastříkáme proužky. Posypeme sezamovými semínky, zelenou cibulkou nebo koriandrem a podáváme samotné nebo se zelným salátem.
Do tří misek dáme na dno porce rýže, na ni porce nudlí, zakápneme výpekem s omáčkami, nahoru klademe maso. Směs majonézy dáme do malého mikrotenového sáčku, ustřihneme kousíček růžku a na maso nastříkáme proužky. Posypeme sezamovými semínky, zelenou cibulkou nebo koriandrem a podáváme samotné nebo se zelným salátem.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korejské pikantní vepřové misky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M9A
Moje poznámka
Korejské pikantní vepřové misky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M9A
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 20 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 14 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 33 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 15 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
omáčka sojová,
česnek,
cibule,
zázvor čerstvý,
pasta chilli,
jablko,
olej sezamový,
cukr,
pepř mletý,
olej,
nudle rýžové,
rýže,
cibulka,
majonéza,
víno rýžové,
omáčka teriaky,
omáčka sojová sladká,
Komentáře (5)