Jarní závitky nem rán (orig. Vietnam)
Recept ještě nebyl hodnocenZ vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat i doma. Potřebné suroviny koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 432 kJ / 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 182 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 79,80 g |
– cukry | 1,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z vietnamských restaurací známé a oblíbené jarní závitky si můžete udělat i doma. Potřebné suroviny koupíte ve vietnamských prodejnách potravin. Směs zeleniny a mletého…
Vietnamskou pollévku Pho Bo znáte z vietnamských bufetů a restaurací. Její vymazlenou verzi zvládnete i doma, musíte ale počítat s delším časem na vytvoření dobrého…
Exotické recepty přinášejí do naší gastronomie oživení a tím obohacují náš jídelníček. A tak si postupně zvykáme na neobvyklé chutě, pikantněji kořeněné pokrmy a…
Je velmi snadné si zamilovat maso krevet. Zvlášť pokud jsou připraveny v asijském stylu, výborně ochucené a velmi rychle uvařené. Když máte suroviny přichystány, je…
Kouzlo vietnamské kuchyně stkví v dokonalém vychucení a rafinované kombinaci komponentů. Sytá polévka plná lahodné čerstvé zeleniny, masa a mnoho hodin taženého vývaru…
Maso nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Osolíme, opepříme a posypeme zázvorem. Stačí jen na špičku lžičky. Posypeme moukou a maso obalíme.Do pomalého hrnce dáme…
Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci olivového oleje a světlou sójovou omáčku. Maso několikrát promícháme v olejové…
Nudle připravíme podle návodu na obalu. Očištěné maso nakrájíme na plátky, pak na nudličky velikosti soust a ty obalíme v Solamylu. Omytý pórek i papriku nakrájíme na…
Červenou cibuli (může být i normální) nakrájíme na větší kousky, pórek dle chuti (já zvolila půlku menšího pórku), žampiony také dle libosti. Kuřecí prsa nakrájíme na…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Vietnamská kuchyně je pestrá, používá spousty druhů zeleniny, kvalitní maso a v neposlední řadě je i lákavá pro oko. Vietnamský salát Bún bò Nam Bộ je náročnější na…
Asijská kuchyně se stala v našich končinách velmi oblíbenou. S dostupností surovin, které této kuchyni vládnou, si dnes již můžeme mnoho specialit připravit i doma.…
Nejprve nasucho na pánvi opražíme celou skořici, badyán, kardamom, cibuli na kolečka a kousek zázvoru zcela do tmava.Do studené vody vložíme kachní stehna, přivedeme k…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme, z okurky a papriky vyndáme jadřinec. Dáme vařit nudle (lze použít špagety) podle návodu na obalu. Rýžové nudle namočíme na 3 minuty…
Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme…
Z kořenové zeleniny můžeme předem uvařit vývar a uchovat do zásoby nebo uvaříme čerstvý. Krevety oloupeme a zbavíme střívka. Vývar přivedeme k varu, přidáme skořápky…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Všechnu zeleninu (červenou cibuli, jarní cibulku, chilli papričky, česnek, zázvor) nakrájíme na tenké plátky a zázvor…
Thajská jídla si v naší kuchyni získávají stále větší oblibu. Mnohé suroviny je již možné běžně koupit a tak se většinou snažíme dodržovat původní recepturu. Ale stále…
Ve Vietnamu se polévka Pho často podává k snídani, aby se dobře odstartoval den. Pokud pro vás tato představa není příliš lákavá, klidně si tuto voňavou polévku dejte k…
Do vývaru dáme zázvor, hlívu, citron,listy petržele. Vaříme. Po 10 minutách přidáme chilli papriky, jarní cibulku, chilli pastu. Vaříme a po 10 minutách přidáme…
Hledáte rychlý a chutný recept na oběd či večeři? Vepřové nudličky s nudlemi a zeleninou jsou ideální volbou. Tento pokrm spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s…
Nudličky z kuřecího masa přes noc marinované v sójové omáčce znamenají jediné, a to směs se zeleninou alá čína. Tolik oblíbený a rychlý pokrm se dá připravit na různý…
Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájené bílé části cibulek. Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a na proužky nakrájené zelí. Za občasného zamíchání asi…