Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště

Linecké přesně takové, jak se učí na cukrářské škole, si můžete upéct i vy. Podle tohoto receptu to hravě zvládnete i pokud jste teprve začátečníci. Pusťte se do toho, třeba se právě tento recept stane vaším oblíbeným.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mili Vampire Mili Vampire

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 hodiny odležení

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 hodiny odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 009 kJ /
2 870 kcal
Bílkoviny37,37 g
Tuky165,25 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 885 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy304,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle) a žloutky. Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici. Krok 3: Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, aby se lépe rozvalovalo. Krok 4: Vyválíme z něj na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 8-10 minut a poté necháme vychladnout. Krok 6: Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat. Krok 7: Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.

Zveřejněno 15. 12. 2020

Poznámka autorky Mili Vampire

Tento recept dělám ze dvou dávek, odhadem toho je tak 5-6 menších plechů.

Používám raději Heru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MyPR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MyPR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Eja57:
No, podobně se těsto na linecké dělá ve velkém v míchačkách s hákem po desítkách kg najednou ;-)
Hrozí ale spaření těsta ;-(

Eja57: Mě to takto učili, i jsem pracovala v cukrárně s pekárnou. Dělám tento postup už 10 let, jiný neznám :-8

Hezké fotky:yes:
( Moje babička skvělá kuchařka by mě za změklé máslo do lineckého, podsypávání moukou a pečení dozlatova nepochválila...vždy studené máslo, nikdy nepodsypávat moukou a péct jen do bleda...ale už je to druhý recept na webu z učiliště se stejným postupem...)

Suroviny:
máslo, mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, marmeláda pikantní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu