Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 20 minut 4 porce Přílohy 27 názorů

Suroviny

2 větší kedlubny
2 větší jablka
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
4 cm dlouhý čerstvý zázvor (cca 1 lžíce najemno nastrouhaného)
3 lžíce citronové šťávy
1 lžička celého kmínu
2 lžíce oleje
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  2. Do rozehřátého oleje dáme rozvonět kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme 2 lžícemi vody, osolíme špetkou soli a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 10 minut.

  3. Poté přidáme jablka, česnek a oba druhy zázvoru. Zakápneme citronovou šťávou, promícháme a ještě 5 minut dusíme. Dle potřeby dochutíme solí a podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Poznámka

Kedlubnové zelí máme rádi.Zkoušela jsem ho trošku vylepšit a takto připravené je velice chutné. Když se nechá uležet do druhého dne, je ještě chutnější.

Podávala jsem s pečeným zázvorovým pleckem z papiňáku.

http://www.toprecepty.cz/recept/22971-zazvorovy-bu...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 628 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    TerezaVe:Komentář mě moc potěšil,děkuji:-KI ten sušený zázvor je dobrý:yes:Dávám ho i do masa:-p

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    Můj první pokus o kedlubnové zelí a moc jsme si pochutnali. S jablky opravdu velmi chutné. O moc chutnější než cuketové zelí, které známe. Neměla jsem čerstvý zázvor, dala jsem jen lžičku sušeného a stačilo nám. Místo alergizující citronové šťávy + soli jsem dala 3 lžičky Umeocta. Celkový dojem: velmi HAM. :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana79::-D:-D:yes:Vidím,že Ti naši mazlíci jsou všichni stejní:-*
    Děvčata-děkuji Vám:-):-K

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Delavam podobne, velka dobrota...:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    A tú mačičku som si tiež najprv nevšimla :-D ale tých našich 5 nám takto tiež dosť často asistuje :-) a najviac náš miláčik 2-mesačný :-D

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Anička,vyskúšame ;-)mám v záhrade celé políčko kalerábov a pchám ich teraz všade :-8 toto je veľmi zaujímavé:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děvčata-děkuji:-*:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Kedlubnové zelí upravené na všechny způsoby zbožňuji a to tvoje bude dobroučké "žraso":-D :-K:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Anna Kocikova:Aninko, kedlubnové zelí dělám a ráda, je moc dobré a jak se mi do ruky dostane obří kedlubna, tak je jasné zelé;-)jen nedávám zázvor, tak to vyzkouším i s ním;-) Máš zasloužený 14.bod:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Milá Aničko a Rebeko, to není od vás vůbec hezké, že jste se proti mě spolčily:-S nó prostě mi ty vaše úžasné recepty utekly, takže díky na připomenutí p;-) určitě vyzkouším;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všechny jste mě svými hezkými komentáři moc potěšily:-KDěkuji i za hodnocení:-*:-K
    Magdalenko,suroviny fotil manžel a já jsem si ani při jejich vkládání nevšimla,že ta naše Mišula tam má zase vražený čumáček:-8Až jsem se pořádně přidívala:-D:-DTy naše chlupaté"mršky"musí všude asistovat:-)
    Simuš,jestli budeš zkoušet z toho gigantu,tak to ani nemusíš podlévat.Jsou krásně šťavnaté:-pné jaky ty hezky vypadající menší kedlubničky,co jsou teď v obchodech.Vypadají sice hezky,ale té šťávy tam moc není:-)
    Rebuško,nezamačkávej slzičku,já Ti uvařím nové a k tomu zlatavou kachničku;-):-D
    Když se zelí nechá uležet do druhého dne,tak ho ty zázvory krásně provoní a zelí tím moc příjemně natáhne.Ale pozor-nesmí se to se zázvorem přehnat,jinak to chytne nahořklou chuť:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Dana61:Danuš,dělávám podobně i hlávkové a cuketové:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel...Díky za milý konemtík:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Dana61: Danuš, já jsem dělala podobně, ovšem s hlávkovým a je to náramná dobrota, jestli chceš, mrkni se;-) http://www.toprecepty.cz/recept/25110-pomalu-pecen...

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no Aničko, recept mě velmi zaujal:yes::-D neb kedlubnové zelí jsem s jablíčky a se zázvorem nikdy nedělala:-p

    Odpovědět

  • Irule Irule

    :yes::yes::yes::-p:-p:-p+13 super recept :-);-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kedlubnové zelí kedlubnove zeli video zelí se zázvorem hlávkové zelí s kedlubnou kedlubnové zelé cuketové zelí s jablkem kedlubnové zelí recept zelí s jablky dusene kedlubny s jablky příprava kedlubnového zelí s jabkem hlávkové zelí s kedlubnou recept na kedlubnové zelí top recepty kedlubnové zelí kedlubnové zelí jako příloha obří kedlubny zelī recepty kedlubove zeli postup kedlubnové zelí s cuketou struhadlo na zeli nové brambory s kedlubnové zelí kedlubnové zelí na víně

Zapomněl/a jsem heslo