Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Jestli se vám urodilo více kedluben a nevíte, co si s nimi počít, zkuste oblíbenou variaci našich babiček: kedlubnové zelí. Dušené kedlubnové zelí se zázvorem a jablky se perfektně hodí k české klasice – pečenému masu a knedlíkům.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny11,13 g
Tuky24,42 g
Vláknina26,51 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy69,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Krok 2: Do rozehřátého oleje dáme rozvonět kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme 2 lžícemi vody, osolíme špetkou soli a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 10 minut. Krok 3: Poté přidáme jablka, česnek a oba druhy zázvoru. Zakápneme citronovou šťávou, promícháme a ještě 5 minut dusíme. Dle potřeby dochutíme solí a podáváme jako přílohu k pečenému masu.

TIP: Jak uvařit kedlubnové zelí - rady a tipy

Zveřejněno 13. 6. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Kedlubnové zelí máme rádi. Zkoušela jsem ho trošku vylepšit a takto připravené je velice chutné. Když se nechá uležet do druhého dne, je ještě chutnější.

Podávala jsem s pečeným zázvorovým pleckem z papiňáku.

http://www.toprecepty.cz/recept/22971-zazvorovy-bu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYP9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YYP9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

TerezaVe:Komentář mě moc potěšil,děkuji:-KI ten sušený zázvor je dobrý:yes:Dávám ho i do masa:-p

Můj první pokus o kedlubnové zelí a moc jsme si pochutnali. S jablky opravdu velmi chutné. O moc chutnější než cuketové zelí, které známe. Neměla jsem čerstvý zázvor, dala jsem jen lžičku sušeného a stačilo nám. Místo alergizující citronové šťávy + soli jsem dala 3 lžičky Umeocta. Celkový dojem: velmi HAM. :-)

Ivana79::-D:-D:yes:Vidím,že Ti naši mazlíci jsou všichni stejní:-*
Děvčata-děkuji Vám:-):-K

Delavam podobne, velka dobrota...:yes::yes::-p

A tú mačičku som si tiež najprv nevšimla :-D ale tých našich 5 nám takto tiež dosť často asistuje :-) a najviac náš miláčik 2-mesačný :-D

Anička,vyskúšame ;-)mám v záhrade celé políčko kalerábov a pchám ich teraz všade :-8 toto je veľmi zaujímavé:yes:

Děvčata-děkuji:-*:-K

Kedlubnové zelí upravené na všechny způsoby zbožňuji a to tvoje bude dobroučké "žraso":-D :-K:-K:-K:yes:

Anna Kocikova:Aninko, kedlubnové zelí dělám a ráda, je moc dobré a jak se mi do ruky dostane obří kedlubna, tak je jasné zelé;-)jen nedávám zázvor, tak to vyzkouším i s ním;-) Máš zasloužený 14.bod:yes:

Milá Aničko a Rebeko, to není od vás vůbec hezké, že jste se proti mě spolčily:-S nó prostě mi ty vaše úžasné recepty utekly, takže díky na připomenutí p;-) určitě vyzkouším;-)

Všechny jste mě svými hezkými komentáři moc potěšily:-KDěkuji i za hodnocení:-*:-K
Magdalenko,suroviny fotil manžel a já jsem si ani při jejich vkládání nevšimla,že ta naše Mišula tam má zase vražený čumáček:-8Až jsem se pořádně přidívala:-D:-DTy naše chlupaté"mršky"musí všude asistovat:-)
Simuš,jestli budeš zkoušet z toho gigantu,tak to ani nemusíš podlévat.Jsou krásně šťavnaté:-pné jaky ty hezky vypadající menší kedlubničky,co jsou teď v obchodech.Vypadají sice hezky,ale té šťávy tam moc není:-)
Rebuško,nezamačkávej slzičku,já Ti uvařím nové a k tomu zlatavou kachničku;-):-D
Když se zelí nechá uležet do druhého dne,tak ho ty zázvory krásně provoní a zelí tím moc příjemně natáhne.Ale pozor-nesmí se to se zázvorem přehnat,jinak to chytne nahořklou chuť:-)

Dana61:Danuš,dělávám podobně i hlávkové a cuketové:-phttp://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel...Díky za milý konemtík:-K

Dana61: Danuš, já jsem dělala podobně, ovšem s hlávkovým a je to náramná dobrota, jestli chceš, mrkni se;-) http://www.toprecepty.cz/recept/25110-pomalu-pecen...

no Aničko, recept mě velmi zaujal:yes::-D neb kedlubnové zelí jsem s jablíčky a se zázvorem nikdy nedělala:-p

:yes::yes::yes::-p:-p:-p+13 super recept :-);-)

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
kedlubnové zelí, kedlubnove zeli video, zelí se zázvorem, hlávkové zelí s kedlubnou, kedlubnové zelé, cuketové zelí s jablkem, kedlubnové zelí recept, zelí s jablky, dusene kedlubny s jablky, příprava kedlubnového zelí s jabkem, hlávkové zelí s kedlubnou, recept na kedlubnové zelí, top recepty kedlubnové zelí, kedlubnové zelí jako příloha, obří kedlubny zelī recepty, kedlubove zeli postup, kedlubnové zelí s cuketou, struhadlo na zeli, nové brambory s kedlubnové zelí, kedlubnové zelí na víně

Suroviny:
kedlubna, jablko, cibule, česnek, zázvor mletý, zázvor čerstvý, šťáva citronová, kmín celý, olej, sůl

Přidat fotografie receptu