

Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem
Suroviny 4 porce
- 2 větší kedlubny
- 2 větší jablka
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 4 cm dlouhý čerstvý zázvor (cca 1 lžíce najemno nastrouhaného)
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička celého kmínu
- 2 lžíce oleje
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
Kedlubny a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, nebo nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
Do rozehřátého oleje dáme rozvonět kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme nastrouhané kedlubny, podlijeme 2 lžícemi vody, osolíme špetkou soli a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 10 minut.
Poté přidáme jablka, česnek a oba druhy zázvoru. Zakápneme citronovou šťávou, promícháme a ještě 5 minut dusíme. Dle potřeby dochutíme solí a podáváme jako přílohu k pečenému masu.
Poznámka od kuchařky
Kedlubnové zelí máme rádi.Zkoušela jsem ho trošku vylepšit a takto připravené je velice chutné. Když se nechá uležet do druhého dne, je ještě chutnější.
Podávala jsem s pečeným zázvorovým pleckem z papiňáku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kedlubnové zelí s jablkem a zázvorem
-
TerezaVe:Komentář mě moc potěšil,děkuji
I ten sušený zázvor je dobrý
Dávám ho i do masa
-
Můj první pokus o kedlubnové zelí a moc jsme si pochutnali. S jablky opravdu velmi chutné. O moc chutnější než cuketové zelí, které známe. Neměla jsem čerstvý zázvor, dala jsem jen lžičku sušeného a stačilo nám. Místo alergizující citronové šťávy + soli jsem dala 3 lžičky Umeocta. Celkový dojem: velmi HAM.
-
Ivana79:
Vidím,že Ti naši mazlíci jsou všichni stejní
Děvčata-děkuji Vám -
Delavam podobne, velka dobrota...
-
A tú mačičku som si tiež najprv nevšimla
ale tých našich 5 nám takto tiež dosť často asistuje
a najviac náš miláčik 2-mesačný
-
Anička,vyskúšame
mám v záhrade celé políčko kalerábov a pchám ich teraz všade
toto je veľmi zaujímavé
-
Děvčata-děkuji
-
Kedlubnové zelí upravené na všechny způsoby zbožňuji a to tvoje bude dobroučké "žraso"
-
Anna Kocikova:Aninko, kedlubnové zelí dělám a ráda, je moc dobré a jak se mi do ruky dostane obří kedlubna, tak je jasné zelé
jen nedávám zázvor, tak to vyzkouším i s ním
Máš zasloužený 14.bod
-
Milá Aničko a Rebeko, to není od vás vůbec hezké, že jste se proti mě spolčily
nó prostě mi ty vaše úžasné recepty utekly, takže díky na připomenutí p
určitě vyzkouším
-
Všechny jste mě svými hezkými komentáři moc potěšily
Děkuji i za hodnocení
Magdalenko,suroviny fotil manžel a já jsem si ani při jejich vkládání nevšimla,že ta naše Mišula tam má zase vražený čumáčekAž jsem se pořádně přidívala
Ty naše chlupaté"mršky"musí všude asistovat
Simuš,jestli budeš zkoušet z toho gigantu,tak to ani nemusíš podlévat.Jsou krásně šťavnaténé jaky ty hezky vypadající menší kedlubničky,co jsou teď v obchodech.Vypadají sice hezky,ale té šťávy tam moc není
Rebuško,nezamačkávej slzičku,já Ti uvařím nové a k tomu zlatavou kachničku
Když se zelí nechá uležet do druhého dne,tak ho ty zázvory krásně provoní a zelí tím moc příjemně natáhne.Ale pozor-nesmí se to se zázvorem přehnat,jinak to chytne nahořklou chuť -
Dana61:Danuš,dělávám podobně i hlávkové a cuketové
http://www.toprecepty.cz/recept/23607-cuketove-zel...Díky za milý konemtík
-
Dana61: Danuš, já jsem dělala podobně, ovšem s hlávkovým a je to náramná dobrota, jestli chceš, mrkni se
http://www.toprecepty.cz/recept/25110-pomalu-pecen...
-
no Aničko, recept mě velmi zaujal
neb kedlubnové zelí jsem s jablíčky a se zázvorem nikdy nedělala
-
+13 super recept