Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na smetaně

Hodnocení receptu je 4,1 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 115 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 70 min

115 min (45 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Vepřová plec je jemné maso, které je snadné na přípravu a má mnoho variant, jak si na ní pochutnat. Vyzkoušejte tuto rychlou smetanovou omáčku s kořenovou zeleninou, kterou dochutíme hořčicí a citronovou šťávou. Věřím, že bude chutnat.

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 655 kJ /
2 547 kcal
Bílkoviny214,18 g
Tuky165,52 g
Vláknina17,45 g
Cholesterol 806 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,25 g
Sacharidy42,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Krok 2: Maso osolíme, opepříme a krátce opečeme zprudka ze všech stran na sádle. Pak vložíme do pekáčku. Krok 3: Přidáme slaninu, cibuli, zeleninu, koření, přilijeme výpek a trochu podlijeme vodou. Přikryjeme poklicí a vložíme do trouby Krok 4: Pečeme doměkka na 160 °C. Během pečení obrátíme a podle potřeby podlijeme. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, oškrábeme vše připečené a z pekáče přendáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka a přelijeme do kastrolu. Krok 6: Přidáme smetanu, hořčici a dochutíme citronem. Podle potřeby dochutíme ještě solí a pepřem. Omáčku ještě přecedíme. Krok 7: Podáváme s knedlíkem.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky

Zveřejněno 9. 12. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KKBl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KKBl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, slanina anglická, sůl, pepř, sádlo, cibule, zelenina kořenová, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, smetana, hořčice, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu