Postup přípravy
Zveřejněno 17. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Palačinky s tvarůžky a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJAR
Moje poznámka
Palačinky s tvarůžky a povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MJAR
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 4 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 6 hodinami
Kari korma
Přidáno před 13 hodinami
Plněná červená řepa
Přidáno před 18 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 19 minutami
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 1 hodinou
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 1 hodinou
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 1 hodinou
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 1 hodinou
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 5 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 13 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 13 hodinami
Tématické fráze:
palačinky s tvarůžky,
melšpajs,
speciality z tvarůžek,
palačinka s tvarůžky,
tvarůžky,
syrečky s povidly,
palačinky s tvarůžkama,
palačinky s tvarůžkami,
palačinky s tvarůžkem,
speciality z tvarůžků,
recepty z tvarůžků,
recepty z tvaruzek,
vaječna omeleta s tvarůzkami,
palačinky rec,
tvarůžky se šlehačkou,
palacinky tvaruzky,
poklop na tvarůžky,
palačinka s tvarůžkem,
tvarůžkove bramboracky se šlehačkou,
palačinky s tvarůžek
Suroviny:
palačinky,
palačinky,
mouka hladká,
vejce,
sůl,
sýr tvarůžky kulaté,
povidla švestková,
smetana zakysaná,
palačinky
Komentáře (55)
Ale zpět k tvarůžkům. Já jsem je nejedl až do té doby, co mi kamarád dal ochutnat v restauraci smažené tvarůžky. Po usmažení vůbec nebyly cítit a chuti byly přímo lahodné.
A s povidly se kombinuje kde co, např. uzené maso. Z povidel se vaří švestková omáčka, a ta se přidává k rybám, vepřovému a různým dalším jídlům. A je to tradiční kombinace a přímo pochoutka. A ještě z vlastní zkušenosti: Moje tchyně k vařené fazoli dávala beleše namazané švestkovými povidly. A nebyla ze Severní Moravy, ale od Znojma. A Janku neznala.
Když se Vám něco nelíbí, tak to nejezte. Ale nekritizujte to způsobem nechutnějším než jsou (podle Vás) povidla s tvarůžky.
Dělám stejně; Zdroj: Toulavá kamera ochutnává Česko.