Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 483 kJ / 3 223 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,69 g |
Tuky | 80,05 g |
Vláknina | 34,70 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 532 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 543,50 g |
Postup přípravy
Z cukru krupice a másla vytvoříme drobenku. Krok 2: Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme mléko a následně mouku s práškem do pečiva. Do těsta zamícháme nakrájená jablka (pár jich nechávám stranou na ozdobení). Vše pak nalijeme do předem vymazané a vysypané, nejlépe dortové (28cm), formy a poklademe jablky, které jsme měli ponechané "bokem".
Drobenkou posypeme. Krok 3: Pečeme na 180°C cca 40 minut. Upečený koláč můžete podávat teplý i studený.
Zveřejněno 9. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč à la jablka v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDYL
Moje poznámka
Koláč à la jablka v županu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QDYL
Nejnovější recepty
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 4 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 7 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno před 10 hodinami
Cuketový perník
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninové válečky pečené v troubě
Přidáno 6. 7. 2025 17:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí BBQ křidélka
Pedros před 1 hodinou
Kořeněná černá čočka s mrkví
Helen.salemiynah před 2 hodinami
Rybízová zmrzlina
Renata1101 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Natina před 4 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Janicevlcice před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Aruna před 5 hodinami
Vynikající pizza
bigbys před 5 hodinami
Špagety à la carbonara
Bensat před 5 hodinami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
Zazie před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr,
mléko,
jablko,
mouka polohrubá,
tuk,
cukr krupice
Komentáře (4)