Krůtí stehenní plátky s cuketou a paprikou

Suroviny

Krůtí stehna(vykostěná možno i z krkovičky)
cuketa
červená paprika
česnek
máta
šalvěj
solamyl
koření dle chuti
kmín
worcester
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, posypeme kořením a solamylem a opečeme na oleji dozlatova.

  2. Podlijeme a dusíme skoro doměkka.

  3. Pak přidáme na silnější hranolky nakrájenou cuketu a papriku, nasekaný česnek, mátu se šalvějí a zastříkneme worcesterem.

  4. Dáme péct do trouby ještě min. na 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Krůtí stehenní plátky s cuketou a paprikou

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ňam :-) vyzkoušeno :-) v oblíbených :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Díky za inspiraci! Měl jsem plátky krůtího stehna v lednici a nevěděl "co s tím", tak jsem zagooglil a mezi mnohými nalezl tento návod, který nejvíc podráždil moji chuťovou představivost. Taky jsem měl náhodou i cuketku, papričku a solamil, ale tím má vybavenost končila:)) Navíc jsem nechtěl použít troubu, tak jsem zbytek zimprovizoval: z masa jsem udělal pásky cca 1x2x15 cm, obalil je pořádně ve směsi Solamil+směs Paela+sůl, ve velké smaltované litinové pánvi orestoval dozlatova (arašídový+slunečnicový olej), trošku podlil H2O, přidal nakrájenou papriku, cuketu, přikryl těsnou poklicí a nechal mírně pobublávat asi 20 min (po 10 min kontrola a odškrab přichyceného ze dna), pak ještě 20 min bez otevření nechal dojít. Příloha: rýže. Snědl jsem toho asi 5x tolik, co je na talíři na fotce - jídlo lehké a chuť tak vynikající, že se musím podělit. Zvlášť ty trochu ze dna připečené kousky, ty byly... Vzhledem k nasládlým chutím praženého solamylu jsem postrádal chuť cibulky, kterou příště během restování přidám. Taky by se to chuťově dobře mohlo pojit s medem. Máta ani drcený česnek mi s tímhle nepřipadá kompatibilní, mj. česnekem by se to stalo těžkým na žlučník. Možná jsem se s tou kořenící směsí Paela ale dostal do jiné chuťové oblasti než je zamýšlený originální návod. Ještě jsem se u koření rozhodoval mezi čínskou směsí "pět koření (pět chutí)", ale to voní moc přesladce, mě to hned evokovalo "medová křídla".

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    1974andrea::-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea (autorka receptu)

    Simona Kucerova:Teda Simčo, tos mě dostala:-O, já myslela, žes ten odkaz nečetla:-D. Super fotečky a jsem ráda, že sis pochutnala. Díky:-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Andrejko,tak na Tvoje doporučení jsem zvolila tyto plátky udělat si k večeři;-)Dělala jsem z kuřecího masa a nemělo to chybičku:-ppřidávám fotečky a bodík:-p:yes:díky:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Iljusa Iljusa

    :-p - přímo se nabízí k ochutnání:yes: - ráda vyzkouším, ale bez máty - nemám jí v jídle ráda, ale to je můj problém ;-)

    Odpovědět

  • misza misza

    Krásný recept i fotky :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Andreo, tak to se mi líbí a dokonce to má šťávičku a tu my téměř u všech jídel rádi;-) Dávám ti ráda 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    celkem mě to oslovilo. Jednoduchost, krása, chuť. Milé, příjemné...;-) láká mě to.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Ksamé dobroty:yes::yes:+2

    Odpovědět

  • Hell. Hell.

    No páni! Je až neskutečné, jak mě tento recept dnes oslovil :-) Přímo mi tyká :-D Posílám bodíka a zítra se doma maj nač těšit! Zítra proto, že dnes vaří manža :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí stehenní plátek krútí stehenní plátek recept kruti stehenni maso recept kruti stehenní maso recepty krůtí stehenní plátek recepty recept na kruti stehenni platek krůtí stehenní maso krutí stehenní maso -recepty krůtí stehení plátek krůtí s cuketou stehenni kruti maso recepty recepty kruti stehenni platek krůtí plátky recept krůtí stehenní steaky krůtí plátky recept kruti stehenní steak krutí plátek recept krutí plátek recept krůtí stehenní platek krůtí stehenní plátek - recepty