Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený asijský medový cheesecake

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Buchticka Buchticka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 818 kJ /
2 108 kcal
Bílkoviny85,92 g
Tuky136,80 g
Vláknina2,00 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,33 g
Sacharidy132,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus:
Sušenky rozdrtíme na prach a přidáme 40 g tekutého másla (možno rozehřát pomocí horké vody) a promícháme do jednolité hmoty.
Hmotou vyložíme spodek formy a uhladíme do rovného povrchu. Dáme na 20 minut do ledničky. Krok 2: Náplň:
Do misky nasypeme 5 g želatiny a zalijeme ji 25 ml vody, na 15 minut odložíme.
Připravíme do misky 200 g krémového sýra a zlehka ho rozetřeme dojemna, přilijeme 50 g bílého jogurtu, přidáme 60 g medu, mícháme (dobře slouží kovová metlička) dokud nezmizí hrudky.
Želatinu, kterou jsme předtím připravili, rozehřejeme v horké vodě (ve dvou miskách)
a zamíchanou tekutou želatinu vlijeme do směsi a opět zamícháme.
200 g smetany na šlehání zvlášť ušleháme do lehké hustoty, vlijeme do směsi a promícháme.
Ze směsi odebereme 150 g (na vrchní vrstvu).
Formu se zchlazeným korpusem vylijeme touto směsí, vrch zahladíme a dáme do lednice na 20 minut Krok 3: 1 a půl lžíce želatiny zalijeme 5ml vody a odložíme na 15 minut
Z pomeranče vymačkáme do rendlíku cca 50 g šťávy (bez pecek), přidáme cukr, přisypeme připravenou želatinu. Vaříme zlehka, cca 30 sekund, mícháme. Ingredience se nesmí rozdělit.
Směs necháme chvíli vychladnout.
Do odlité směsi z dortu (150g) vlijeme tuto pomerančovou směs a zlehka smícháme.
Žlutým potravinářským barvivem (fungovalo i práškové) pro efekt hmotu obarvíme, zamícháme.
Vytáhneme z lednice dort a finální směs navrch opatrně nalijeme a zlehka uhladíme.
Čistou bublinkovou folii (lze ustřihnout do přesného kruhu) zlehka přitiskneme navrch dortu a takto vložíme na 3 h do mrazáku (na rovný povrch, přece jen je měkčí)
Folii opatrně sloupneme a dort vyjmeme z formy (lze zahřát po obvodu teplým ručníkem, nebo jednorázovou formu rozstříhat)
Dort svrchu pokapeme medem.

Zveřejněno 12. 6. 2021

Poznámka autorky Buchticka

Toto byla má prvotina, zkušený dílo dovede k dokonalosti. Jelikož mám problém s poměry a jednotkami, ve fázi se šlehačkou jsem ji měla více a dort byl tekutý, přidávala jsem tedy od oka více Lučiny, což po zmrazení vedlo k tukové pomazánkové "nijaké" chuti. Dort zůstal přes noc v lednici, kde sice trochu změkl, ale mezitím se v něm musely přirozeně promísit suroviny a ráno byl krásně jemně sladký a vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený asijský medový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/worJ

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený asijský medový cheesecake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/worJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc hezká fotka a bude to určitě moc dobre:yes:
Nemáš v záloze ještě něco podobně zajímavého?:-K

Buchticka: poprosila bych do poznámky vložit v rozklikavaci verzi ten zdroj. Děkuji.
Jen se ještě ujistim- opravdu forma jen 15 cm?

Jak vidíte, psala jsem, že jsem dala špatnou gramáž, tedy ne, že je špatně v receptu. Zdroj je od asijského kuchaře, tedy proto. Pokud tu zdroj musíte nutně mít, je tu
m.youtube.com/watch?v=c3iVKTENKwA&t=457s
Udělejte si to tedy podle něho sama :yes: zaručeně bude pro vás snad tedy přehlednější.

Suroviny:
fólie, sušenky, máslo, sýr měkký tavený, jogurt bílý, smetana ke šlehání, želatina, med, šťáva pomerančová, želatina, potravinářské barvivo, cukr moučkový, med, krém

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu