Sušené špekáčky
Pokud máte kvalitní špekáčky od spolehlivého uzenáře, můžete je zkusit doma nebo na chalupě usušit. Pokud na ně vydržíte čekat minimálně 30 dní, budete odměněni jejich neobvyklou pikantní chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky 80 % masa a více, uvážeme po 3-4 ks, aby šly pověsit. Namočíme je do vody, poté vytáhneme a mokré zasypeme solí.
Krok 2: Sůl se na ně pochopitelně nalepí a to ve velké vrstvě, proto je poplácáme, aby vypadaly jako mírně pomoučněné.
Krok 3: Pověsíme je nejlépe pod pergolu, musí být ve stínu pěkně na vzduchu, nesmí na ně pršet a pak je úplně jedno, jestli je 30 stupňů. Nechte je tam měsíc, budou výborné.
Zveřejněno 9. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Moje poznámka
Sušené špekáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mK0A
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 2 minutami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 3 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 3 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 4 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 4 hodinami
Červená řepa
radbastim před 5 hodinami
Komentáře (8)