Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové placky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 2. 2010 22:28

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 798 kJ / 2 103 kcal
Bílkoviny51,70 g
Tuky125,15 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 3,89 g
Sůl1,35 g
Sacharidy188,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou moc dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zizala

31. 8. 2016 19:57

Honza: Děkuji, hezky to líčíš :yes:<3 Jestli někdy dostanu odvahu to zkusit, dám vědět.

Honza

31. 8. 2016 19:40

zizala: ahojky chebdinky jsou něco jako ŕídká marmelåda z bezu chebdí.Natrhají se celé tzv.talíŕe zralého chebdí,rozmačkají se a då se to vaŕit i s tou zelení na kterých jsou zralé bobule.podle chuti se pŕidá cukr,pak až se to uvaŕí cca 2 hoďky tak se to nechá schlådnout a pŕes velice jemné sítko se to pŕecedí abychom se zbavili všech zrnīček a toho co tam nechceme,do skleniček od výživy a zavařit.No a pak jak tady píšou recept na ty placky.ale bez škvarků.Tak nantalíŕek si nalejeme trošku chevlbdinek ze skleničky a na ně šlehačku a pak omáčíme utrženou plackou tuto dobrotu a šup s ní do pusinky .tolik recept na kterém jsem taky vyrostl.pŕeji hezký den.Honza

Katka

5. 5. 2012 08:42

Betina: ,, Chebdinky",vypadá to jak kosmatice bezové ale roste to na stonku.trhají se černé plody a po odšťavnění se vaří na hustou polevu.Nejsem si jista zda se nepřidává cukr.Je to hořké podle vyzrálosti plodu.Jedlo se to v malém množství na placky.Je to recept z rumunského Banátu kde se to využívá dodnes. :-p

Betina

11. 2. 2010 19:43

Chebdinky jsou moc dobre a jime je už hodně let a naše babičky take:-p:-p:-K

AniCiz

11. 2. 2010 13:40

:-O JÍTE K TOMU CHEBDINKY? vždyt tento druh bezu se vůbec amatérsky nemá užívat..zřejmě tak říkáte BEZINKÁM-KOSMATICÍM..

bara.it

11. 2. 2010 09:08

Betusko, uz zase bodujes:yes:6:yes:

cathleen

11. 2. 2010 07:34

:-))Asi bych si je s chutí dala jen tak.....:yes::yes:+

Betina

10. 2. 2010 23:44

Ano pipire spravně.:-8

pipre

10. 2. 2010 23:27

Zajímavý recept a placky vypadají dobře. Jestli dobře rozumím, tak po rozválení každou placku namažeme škvarky, srolujeme ji do závinu a závin znovu rozválíme, aby škvarky prosákly celým těstem. :yes:+4.

zizala

10. 2. 2010 23:12

Už jsem si to našla, ale neznám to :-8
http://botanika.wendys.cz/kytky/K372.php

zizala

10. 2. 2010 22:53

Jen mi ještě napiš, co jsou chebdinky. :-)

michsamant

10. 2. 2010 22:49

vyzera to ako arabsky chlieb, kludne by sa k tomu hodila aj opekana zelenina alebo len uvarene zemiaky,osupane a osmahnute s cibulkou, korenim...:yes::yes:

Betina

10. 2. 2010 22:48

Už jsem tam napsalá že zabalíme jako zavyn.Rozvalíme.S těsta je 5 placek.Je to tám napsané.Jsou na fotce.

Betina

10. 2. 2010 22:43

Může se to k čemu kolív.A my třeba napřiklad to jime s chebdinkama:-8.Míchana vajíčka.Povidla.:-K

k.radulka

10. 2. 2010 22:41

docela ten postup nechápu, jak zabalíme? Kolik placek z toho těsta? Líbí se mi ten recept ale víc informací bych ocenila:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: škvarkové placky škvarkové placky jako od babičky recept škvarkove placky top recepty škvarkový placky chebdinky škvarkové placky recept škvarkové placky bez vajíčka bezlepkové škvarkové placky placky škvarkové placky z mletých škvarků škvarkový závin recept skvarkove placky recept na škvarkové placky recepty skvarkove placky škvarky recept škvarkové placky recepty jak zavarit skvarky recepty na škvarkove placky recept na škvarkové placky recept škvarkové placky z mletých škvarků

Suroviny: mouka hladká, sůl, mléko kefírové, soda jedlá, škvarky

TopRecepty.cz

Škvarkové placky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOAR