Škvarkové placky

Betina Kuchařka:

Přílohy 16 názorů

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
58

Suroviny

250 g hladké mouky
sůl
150 ml kefírového mléka
1 lžička sody bikabony
150 g mletých škvarků
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme těsto bez škvarků. Necháme tak hodinu odpočinout Rozdělíme na 5 dílů (placek). Rozválíme, každou zvlášť namažeme škvarky. Zabalíme jako závin. Znovu rozválíme a na suché pánvi upečeme.

Poznámka

Jsou moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Škvarkové placky

  • zizala zizala

    Honza: Děkuji, hezky to líčíš :yes:<3 Jestli někdy dostanu odvahu to zkusit, dám vědět.

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    zizala: ahojky chebdinky jsou něco jako ŕídká marmelåda z bezu chebdí.Natrhají se celé tzv.talíŕe zralého chebdí,rozmačkají se a då se to vaŕit i s tou zelení na kterých jsou zralé bobule.podle chuti se pŕidá cukr,pak až se to uvaŕí cca 2 hoďky tak se to nechá schlådnout a pŕes velice jemné sítko se to pŕecedí abychom se zbavili všech zrnīček a toho co tam nechceme,do skleniček od výživy a zavařit.No a pak jak tady píšou recept na ty placky.ale bez škvarků.Tak nantalíŕek si nalejeme trošku chevlbdinek ze skleničky a na ně šlehačku a pak omáčíme utrženou plackou tuto dobrotu a šup s ní do pusinky .tolik recept na kterém jsem taky vyrostl.pŕeji hezký den.Honza

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Betina: ,, Chebdinky",vypadá to jak kosmatice bezové ale roste to na stonku.trhají se černé plody a po odšťavnění se vaří na hustou polevu.Nejsem si jista zda se nepřidává cukr.Je to hořké podle vyzrálosti plodu.Jedlo se to v malém množství na placky.Je to recept z rumunského Banátu kde se to využívá dodnes. :-p

    Odpovědět

  • Betina Betina(autorka receptu)

    Chebdinky jsou moc dobre a jime je už hodně let a naše babičky take:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :-O JÍTE K TOMU CHEBDINKY? vždyt tento druh bezu se vůbec amatérsky nemá užívat..zřejmě tak říkáte BEZINKÁM-KOSMATICÍM..

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Betusko, uz zase bodujes:yes:6:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    :-))Asi bych si je s chutí dala jen tak.....:yes::yes:+

    Odpovědět

  • Betina Betina(autorka receptu)

    Ano pipire spravně.:-8

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Zajímavý recept a placky vypadají dobře. Jestli dobře rozumím, tak po rozválení každou placku namažeme škvarky, srolujeme ji do závinu a závin znovu rozválíme, aby škvarky prosákly celým těstem. :yes:+4.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Už jsem si to našla, ale neznám to :-8
    http://botanika.wendys.cz/kytky/K372.php

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jen mi ještě napiš, co jsou chebdinky. :-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    vyzera to ako arabsky chlieb, kludne by sa k tomu hodila aj opekana zelenina alebo len uvarene zemiaky,osupane a osmahnute s cibulkou, korenim...:yes::yes:

    Odpovědět

  • Betina Betina(autorka receptu)

    Už jsem tam napsalá že zabalíme jako zavyn.Rozvalíme.S těsta je 5 placek.Je to tám napsané.Jsou na fotce.

    Odpovědět

  • Betina Betina(autorka receptu)

    Může se to k čemu kolív.A my třeba napřiklad to jime s chebdinkama:-8.Míchana vajíčka.Povidla.:-K

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    docela ten postup nechápu, jak zabalíme? Kolik placek z toho těsta? Líbí se mi ten recept ale víc informací bych ocenila:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo