Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 528 kJ / 2 994 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,87 g |
| Tuky | 164,79 g |
| Vláknina | 22,55 g |
| Cholesterol | 561 mg |
| Sodík | 43 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 303,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy odvážíme všechny sypké suroviny, přidáme máslo, žloutek, rum, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.
Krok 2: Necháme ho odležet, asi hodinu nebo i do druhého dne, ale klidně lze zpracovat hned. Z těsta uděláme kuličky, rovnáme je na suchý plech vyložený papírem na pečení a oblým koncem vařečky do nich uděláme důlek. Důlek je třeba udělat co nejhlubší, aby se do něj po upečení vešlo dost džemu,
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Moje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 9 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 13 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 4 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 5 hodinami
Květákové placičky
Valis před 6 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 7 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 7 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 7 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 9 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 9 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mák,
máslo,
cukr třtinový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
jogurt,
rum,
žloutek,
sůl,
Komentáře (7)
Je to taková obecně nadužívaná mantra...
Vliv savosti mouky při DOMÁCÍM pečení je zanedbatelný a spíše odpovídá chybě při měření
A pokud budou vodu obsahující tekutiny odměřovány v PL, pak to platí tuplovaně...
No říká se, že másla není nikdy dost, ale to bychom zde měli počítat i s velikostí žloutku, že