Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 528 kJ / 2 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,87 g |
Tuky | 164,79 g |
Vláknina | 22,55 g |
Cholesterol | 561 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 303,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy odvážíme všechny sypké suroviny, přidáme máslo, žloutek, rum, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.
Krok 2: Necháme ho odležet, asi hodinu nebo i do druhého dne, ale klidně lze zpracovat hned. Z těsta uděláme kuličky, rovnáme je na suchý plech vyložený papírem na pečení a oblým koncem vařečky do nich uděláme důlek. Důlek je třeba udělat co nejhlubší, aby se do něj po upečení vešlo dost džemu,
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Moje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 27 minutami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 16 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 19 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 29 minutami
Krkovička po farářsku
Tamarilka před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
alus.s před 2 hodinami
Cikánské řízky
hd.monthy před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Katerain před 3 hodinami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 3 hodinami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 3 hodinami
Domácí kečup
Marfyk před 4 hodinami
Banánové lívance
Mazej před 4 hodinami
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mák,
máslo,
cukr třtinový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
jogurt,
rum,
žloutek,
sůl,
Komentáře (7)
Je to taková obecně nadužívaná mantra...
Vliv savosti mouky při DOMÁCÍM pečení je zanedbatelný a spíše odpovídá chybě při měření
A pokud budou vodu obsahující tekutiny odměřovány v PL, pak to platí tuplovaně...
No říká se, že másla není nikdy dost, ale to bychom zde měli počítat i s velikostí žloutku, že