Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koňakové řezy s mascarpone krémem

Hledáte dokonalý dezert pro hosty? Vyzkoušejte tyto luxusní koňakové řezy. Spojení nadýchaného piškotu, pudinkového krému s vaječným likérem a jemného mascarpone a šlehačky vytvoří neodolatelný zážitek, který se doslova rozplývá na jazyku.

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez dob chladnutí

65 min (45 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez dob chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 32 x 23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 899 kJ /
4 517 kcal
Bílkoviny91,89 g
Tuky303,05 g
Vláknina1,92 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,21 g
Sacharidy315,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme nahřívat troubu na 180 °C, a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Krok 3: V jiné misce ušleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do husté bílé pěny. Do pěny přidáme prosátou mouku a metličkou zlehka vmícháme sníh. Nalijeme na připravený plech a srovnáme stěrkou povrch. Krok 4: Dáme péct a snížíme teplotu na 170 °C. Pečeme dorůžova asi 8-10 minut. Během pečení hlídáme. Když se piškot odděluje od stran plechu, je upečeno. Necháme na mřížce zcela vychladnout a potřeme džemem podle chuti. Krok 5: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu. Do teplého pudinku metličkou vmícháme plátky másla a koňak. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Pak navršíme na piškot a uhladíme povrch. Krok 6: Nakonec ušleháme smetanu do husté šlehačky a smícháme ji s mascarpone. Můžeme osladit dle chuti. Krok 7: Potřeme na krém a posypeme čokoládovým zdobením nebo nastrouhanou čokoládou.

TIP: Jak na domácí vaječný koňak

Zveřejněno 20. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MO4A

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MO4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zdenka.s: :-)Moc děkuji za milý komentář, mám radost, že se povedly :-K hodně radosti a úspěchu i při dalším pečení a krásný den :-K

Naprosto luxusní :yes: bála jsem se ,že to je na mě moc složité ,ale povedlo se a další stálice na našich oslavách je na světě :-) určitě doporučím všem
Chuťové buňky si přišly na své :-D a do bříška lehounké a svěží :yes::yes::yes:

Zdenka1: :-) OK :-K

Marie Svarcova: děkuji za odpověď:-K

Zdenka1: vůbec nešlehám, vmíchám jen ručně metličkou tenké plátky másla a poté ten vaječný końak ;-):-K

Krásná práce a chuťově musí být vynikající<3. Maruško, a ten krém nešleháš ? Jen když tam vmícháváš metličkou máslo ?

RubyRom: :-) Děkuji :-K to byl momentální nápad, upekla jsem piškot a jelikož syn má rád krémy tak jsem myslela, že udělám klasický pudinkový ale ve dveřích lednice mi překážel zbytek vaječného koňaku od Vánoc tak jsem ho přidala a mascarpone se šlehačkou už je opět klasika , a zase po zveřejnění se objevil hodně podobný recept - nechtělo se mi to mazat tak tu je i můj. :-K Měj se krásně a užij si zbatek neděle

Tak ty jsou naprosto luxusní:-K

zdenka.s: :-) Zdeničko, nevzdávej to a zkus - je to velmi jednoduché - obyčejný piškot, uvařený pudink a ušlehaná šlehačka - to skvěle zvládneš ;-) já jsem skoro o 11 let starší a přesto, že vařím celý život jsem s tímto koníčkem psát recepty toho co ráda vařím začala asi před 15 lety kvůli vnučce a zveřejňovat je až v roce 2014 - :-) tak vidíš, že na nic není pozdě, celý život je co se učit, stačí chít. :-K Měj se moc hezky a užívej si každou chvilku života. :-K

Marie Svarcova: :-D:-D to jsme si nerozuměly , váhové limity řeším celý život a bez výsledku , a ve svém věku už jsem to vzdala.
Znám svoje kuchařské a zručnostní limity :-):-):-)
Krásnou neděli :-K

zdenka.s: :-) děkuji za komentář - jaké limity? já téměř sladké nejím, velmi málo 1 kousek čerstvého koláče, krémové věci vůbec nemám ráda ale ráda peču a všelijaké řezy dělám pro rodinu a známé. Váhu neřeším i když bych nějaké kilo určitě také měla shodit. :-K Krásnou neděli

Tak tohle je nádhera :yes: smekám :-K
Jak ráda bych vyzkoušela ,ale znám své limity :-)

Suroviny:
vejce, voda, cukr krupice, mouka polohrubá, sůl, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, koňak vaječný, smetana ke šlehání, mascarpone, cukr moučkový, zdobení čokoládové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]