Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trubičky z domácího těsta

Na povrchu křupavé trubičky zvláční uvnitř lahodný bílkový sníh. Máslové těsto po zadělání necháme odpočinout a poté jej namotáme na formičky. Po upečení plníme sněhem z bílků a cukru.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mardosaa Mardosaa

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení těsta

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 123 kJ /
3 136 kcal
Bílkoviny46,67 g
Tuky225,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 70 mg
Sůl0,16 g
Sacharidy226,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme těsto z uvedených surovin a necháme jej v ledničce odpočinout do druhého dne. Krok 2: Těsto vyválíme, nakrájíme na proužky a namotáme na trubičky, které dáme na papírem vyložený plech, namažeme rozšlehaným žloutkem a upečeme při 200 °C. Krok 3: Po upečení necháme trubičky lehce vychladnout a poté je sundáme z formiček. Krok 4: Bílky s cukrem vyšleháme nad parou do zhoustnutí a poté vzniklým sněhem plníme upečené trubičky.

TIP: Jak ušlehat sníh nad parou

Zveřejněno 3. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z domácího těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZDY

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trubičky z domácího těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZDY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

"Trubičky z domácího těsta"
Líbí se mi název rcp, neb i když v něm není zmínka o listovém těstě, tak po upečení těsto listuje :yes: takřka jako pracná klasika z vodánku a tukové složky
***
Prý že na velikosti záleží;-) já ale používám rcp u něhož na velikosti (lžíce, vejce) opravdu nezáleží, neb tekutých složek je díky objemovému odměření vždy stejně :-)

Zdravím, ja by som uvítala (možno aj viacerí), keby si doplnila, aké veľké trubičky si použila, či si ich pred navinutím prúžkov pomazala niečím, aj aké veľké sú tie prúžky - šírka aj dĺžka, cesto vyvaľkať na akú hrúbku. Začiatočníkom by informácia istotne padla vhod. Ďakujem.

Mně se osvědčilo do sněhové náplně zašlehat trochu citronové šťávy, sníh je lehce navinulý a výborný,

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ocet, mléko, žloutek, cukr moučkový, vanilka, žloutek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu