Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máte přebytek ovoce, nebo vás jen přepadla chuť na nějakou zdravou chuťovku? Ovocná kůže se dá připravit z jakéhokoliv ovoce a chutná prostě báječně. Navíc se také výborně hodí pro děti jako mlsání plné vitamínů.

Ovocné kůže jsou perfektním zdravým mlsáním nejen pro dospělé, ale pochutnají si také naši nejmenší. Jsou totiž plné vitamínů, navíc do nich nemusíte přidávat žádný cukr. Lze je připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce.

Jak připravit zdravé ovocné kůže

My vyzkoušeli jednu ovocnou kůži z čerstvých jahod, druhou z hrušek a jablek

  • Na první ovocnou kůži si připravte jahody a rozmixujte je na pyré. Na druhou variantu si vezměte očištěná jablka a hrušky, přidejte skořici a taktéž rozmixujte na pyré. V obou případech můžete ovoce dosladit medem.
  • Pokud ovoce nejde rozmixovat, můžete přidat trochu vody. Čím více vody ale přidáte, tím se prodlouží doba sušení v troubě. Směs rozetřete na speciální podložku do sušičky, nebo na pečicí papír a sušte na 40-55 °C cca 5-8 hodin. 
  • Hotovou ovocnou kůži poté poznáte tak, že se nelepí na dotek, ale zůstává pružná. Navíc lze snadno oddělit od pečicího papíru

Vychladlou kůži můžete nastříhat na proužky a srolovat do trubiček. Skladujte je v suchu a v chladu ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží i několik měsíců

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více