Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 555 kJ / 1 806 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,66 g |
| Tuky | 7,60 g |
| Vláknina | 31,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 366,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou jemně strouhané citronové kůry, skořicí podle chuti, osladíme vanilkovým cukrem a cukrem podle vlastní chuti. Přilijeme pár lžic vody a na mírném ohni pod poklicí dusíme doměkka, ale ne úplně na rozvar. Pokud chceme, můžeme k jablkům přidat i rozinky nebo brusinky, trošku rumu atp.
Krok 2: Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme podle návodu, scedíme a dáme zpět do hrnce.
Krok 3: Promícháme s podušenými jablky či hruškami a cca dvěma lžícemi másla.
Zveřejněno 20. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečné / hruškové těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvV2
Moje poznámka
Jablečné / hruškové těstoviny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvV2
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 12 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 15 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 4 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 5 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 8 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 8 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 9 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
jablko,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
citron,
cukr krupice,
těstoviny,
sůl,
máslo,
tvaroh,
cukr moučkový,
šlehačka,
rozinky,
rum,
perník na strouhání
Komentáře (2)