Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 263 kJ / 3 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 192,94 g |
Tuky | 213,43 g |
Vláknina | 15,10 g |
Cholesterol | 841 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 233,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
Krok 2: K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání osmahneme. Restováním protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, zalijeme vodou.
Krok 3: Vše řádně promícháme, přidáme cukr (podle vlastní chuti), sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření podle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
Krok 4: Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami a přidáme pečenou papriku.
Krok 5: Mleté maso vložíme do mísy s jemně nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Pečlivě promícháme, můžeme zahustit trochou strouhanky. Z paprik opatrně vyjmeme semeník a bílá žebra, papriky naplníme masovou směsí a upěchujeme. Zbylé maso můžeme vytvarovat do tvaru koulí.
Krok 6: Plněné papriky vložíme do zapékací mísy nebo do hlubokého pekáče, podlijeme vodou a pečeme cca 45 minut.
Zveřejněno 2. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNj6
Moje poznámka
Rajská omáčka s pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNj6
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 1 hodinou
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 8 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 10 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 3 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 3 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 3 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 3 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 4 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 5 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 6 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 9 hodinami
Suroviny:
máslo,
olej,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar masový,
pepř celý,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
paprika,
maso mleté,
sůl,
vejce,
strouhanka,
cibule,
pepř
Komentáře (3)
I když jsem nedala rýži, tak masíčko bylo výborné.
Každý máme jiné chutě a každá vaří jinak.