Domácí vepřová konzerva
Zavařené vepřové maso využijete jak v teplé kuchyni pro přípravu různých pokrmů, nebo i za studena, lehounce opepřené na krajíci čerstvého chleba. Jeho příprava není nijak složitá.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 667 kJ / 2 550 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 469,75 g |
| Tuky | 74,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 963 mg |
| Sodík | 19,19 g |
| Sůl | 47,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prorostlejší maso nakrájíme na kostky. Pak ho skládáme do sklenic a lehce prosolujeme, ale ne moc (nepoužíváme žádnou rychlosůl).
Krok 2: Hrdla sklenic otřeme a uzavřeme víčky (používáme víčka s červenou gumičkou).
Krok 3: Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce s vodou a zavařujeme 2 hodiny. Maso pustí tuk a šťávu.
Krok 4: Můžeme maso namíchat i s uzeným, nebo i předem chvíli péct, dát do sklenic a pak zavařit.
Další den, po 24 hod. zavaření zopakujeme. Krok 5: Zavařené maso se pak hodí jak pro teplou kuchyni na přípravu rychlých pokrmů, ale je výborné i zastudena, jen tak opepřené na krajíci chleba.
Další den, po 24 hod. zavaření zopakujeme. Krok 5: Zavařené maso se pak hodí jak pro teplou kuchyni na přípravu rychlých pokrmů, ale je výborné i zastudena, jen tak opepřené na krajíci chleba.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7Kg
Moje poznámka
Domácí vepřová konzerva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7Kg
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 51 minutami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 17 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
maso uzené,
sůl
Komentáře (11)
Pěkný den Jarda