Rozpeky k dušené mrkvi

Slané pečivo Doba přípravy: 60 minut příprava 2 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 60 minut příprava 2 názory

Suroviny

300 g hladké mouky
50 g rozpuštěného sádla
1 žloutek
200 ml vlažného mléka
1/2 kostky droždí nebo 1 sáček sušeného
lžička cukru
lžička soli
bílek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru a trochy vlahého mléka uděláme kvásek a necháme vzejít. Mouku promícháme se solí, přidáme kvásek, žloutek rozšlehaný v mléce, vlahé sádlo a zaděláme těsto. Necháme vykynout a rozdělíme na 8 dílků, ze kterých vytvarujeme malé bochánky.

  2. Rozložíme je na plech s pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pak potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova.
    Podáváme s dušenou mrkví.

Komentáře k receptu Rozpeky k dušené mrkvi