Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozpeky k dušené mrkvi

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Tradiční příloha nejen k dušené mrkvi ale i třeba k masu. To jsou rozpeky pocházející z Plzeňska. Jejich příprava není vůbec složitá, pojďte je zkusit upéct podle tohoto receptu.

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 270 kJ /
1 738 kcal
Bílkoviny52,43 g
Tuky65,07 g
Vláknina10,68 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 3,37 g
Sůl8,37 g
Sacharidy230,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, cukru a trochy z odměřeného množství vlahého mléka umícháme kvásek a necháme vzejít. Krok 2: Do plechu urovnáme pečicí papír. Ve zbylém mléce rozšleháme žloutek. Mouku promícháme se solí. Krok 3: Do mouky přidáme kvásek, žloutek rozšlehaný v mléce, rozpuštěné sádlo. Promícháme a rukama vypracujeme těsto. Krok 4: Těsto necháme vykynout a rozdělíme na 8 dílků, ze kterých vytvarujeme malé bochánky. Krok 5: Rozložíme je na plech a necháme ještě chvilku kynout. Krok 6: Pak bochánky potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C dozlatova (cca 30-40 minut). Krok 7: Podáváme s dušenou mrkví.

Jak uchovat pečivo

Zveřejněno 29. 5. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozpeky k dušené mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Az6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozpeky k dušené mrkvi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Az6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Kucina: Naše děti je baštily i samotné.

Dekuju za připomínku moje babi je pekla k houbovy omáčce. :-):yes:

Suroviny:
mouka hladká, sádlo, žloutek, mléko, droždí, cukr, sůl, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu