Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 893 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
Tuky | 161,40 g |
Vláknina | 17,62 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,87 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 238,89 g |
Postup přípravy
Zakryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout. Mělo by stačit 20-30 minut, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
Troubu zapneme a nastavíme na 200 st. Krok 4: Těsto vyválíme na jemně pomoučeném vále na obdélník asi 30x40 cm. Potřeme ho 2 lžícemi oleje a posypeme provensálským kořením a nasekanými olivami. Krok 5: Těsto srolujeme po delší straně a švem dolů položíme na plech s pečicím papírem. Krok 6: Olivový chléb potřeme slanou vodou a ostrým nožem uděláme šikmé zářezy. Krok 7: V předehřáté troubě pečeme dozlatova asi 25 minut, podle typu trouby.
Zveřejněno 8. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Moje poznámka
Chlebíček s černými olivami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OY7AB
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 2 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 10 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 22 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr,
sůl,
olej olivový,
voda,
olivy černé,
koření provensálské
Komentáře (2)