

Rychlý závin babičky Máši - štrůdl
Suroviny
- 300 g hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 50 g tuku
- 50 g moučkového cukru nebo 2 lžíce medu
- 1 vejce
- 10 lžic mléka
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout pod čistou utěrkou.
Potom těsto rozdělíme na dva díly, z každého rozválíme obdelník.
Poklademe jablky, posypeme rozinkami, cukrem, skořicí a zabalíme. Můžeme dát třeba i ovoce.
Záviny pomažeme vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů asi 30 minut.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knížky NEJOBLÍBENĚJŠÍ MOUČNÍKY NAŠÍ RODINY, Nakladatelství dona.
Použila jsem místo jablek i broskve, které mi zbyly v lednici. Zdobením jsem se nechala inspirovat od Isahu.
Těsto je vynikající a vláčný. Dnes upeču zas.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlý závin babičky Máši - štrůdl
-
jarmilus: tak to si budu pamatovat a zkusím to taky. MOc díky za vyzkoušení
-
upekla jsem,opravdu moc dobrej a místo 2lžic mléka jsem dala rum
-
no Mirco, krása, nemusíš je mazat, proč? Jsou krásný, hezčí než moje. Chválím a posílám Ti boda jen obrázkem.
také nám moc chutná
-
Mirko, jako vždy - fotky úžasné, jak od profíka
-
Tento závin,respektive toto těsto ,u nás také patří k rodinným.Dělávám ho často a pokaždé chutná.
-
mirco - fotky máš nádherné, už se na ně dívám potřetí
.
-
Miri, to jsou zase obrázky radost pohledět
-
Marundo
tak jsem závin hned ráno zkusila a je moc dobrý. Těsto jsem zadělávala v DP, přidala jsem lžíci tekutiny navíc a cukr nahradila tím medem
. Pekla jsem podle tebe. S těstem se krásně pracuje, nepraská a po upečení drží tvar. Těsto po upečení není přímo křehké (rodinka je na něj zvyklá
), ale chuťově je moc dobré. Posílám pár fotek (pokud by jsi je nechtěla, tak je smažu) a boďku č.9
.
-
mňam +
-
díky, holky.
spagetka: já med nemám ráda, tak jsem to s ním nezkoušela. Pak písni, jak to chutnalo -
Tedy fotka velice inspirativní, mám pocit, že až na ten med to takhle dělá mamka, s tím medem to zkusím
-
uloženo..