Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevný piškot s polevou

Máte chuť na nadýchaný piškotový dezert s chutí kakaa? Vyzkoušejte tento vynikající dvoubarevný piškot politý jemnou kakaovou polevou ze zakysané smetany a nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby chladnutí

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 970 kJ /
4 534 kcal
Bílkoviny93,07 g
Tuky167,75 g
Vláknina32,10 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 996 mg
Sůl2,61 g
Sacharidy646,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 2: Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, špetku soli, postupně za stálého šlehání přidáváme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem, nakonec vešleháme olej. Vařečkou vmícháme do těsta sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakao rozmíchané s mlékem. Krok 3: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 4: Formu vymažeme máslem a těsto klademe lžicí doprostřed. Střídavě klademe světlé a tmavé těsto stále na stejné místo doprostřed formy. Těsto se rozlévá a tvoří kruhy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut podle typu trouby. Poté necháme vychladnout. Krok 6: Po vychladnutí připravíme polevu. Máslo rozpustíme v rendlíku, přidáme moučkový cukr a kakao, za stálého míchání necháme rozpustit. Pak vmícháme kysanou smetanu, odstavíme a umícháme dohladka. Krok 7: Horké nalijeme na buchtu a necháme ztuhnout.

TIP: Čím vylepšit piškotové těsto

Zveřejněno 1. 5. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6yMy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6yMy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kraloja: moc děkuji :-K

Výborný , netradičná skvelá poleva.

tara23: moc děkuji, jsem moc ráda, že chutnal a děkuji za foto.:-K

výborný piškot, dnes jsem upekla. Manžel chválil, přidala jsem fotečku

Romanko piškot vypadá moc hezky:-8:-K

Jaromira18: děkuji:-K

zdenka.s: Forma je 28 cm průměr. :-K

RubyRom: moc hezky to vypadá a přiznám se, že polevu z kysané smetany jsem ještě nedělala ,tak bude premiéra :-) jak velká je ta forma ? Děkuji

Je vynikající.:yes:

PaCaOl: No proč ne. Piškotů je víc druhů a tento máme rádi, není suchý. Na roládu dělám taky jiný piškot protože zvláční krémem. Ale to je na každém jaký recept si oblíbí. Já ten svůj rozhodně nikomu nenutím. :-K

Marie Svarcova: :-K

Foto hezké. Na zhotovení piškotu mi stačí vejce, cukr, mouka :o)

Suroviny:
vejce, sůl, cukr moučkový, mouka polohrubá, voda, prášek do pečiva, olej, kakao holandské, mléko, máslo, máslo, cukr moučkový, kakao, smetana kysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu