Zapékané palačinky se špenátem
Palačinky jsou zpravidla sladkým pokrmem. Avšak, pokud neosladíte těsto, můžete je použít také jako základ pro slané a plnohodnotné jídlo. Usmažené palačinky naplňte špenátovou směsí, do které můžete přidat také klobásu, a pak je zapečte dozlatova v troubě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 182 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,16 g |
Tuky | 46,74 g |
Vláknina | 27,14 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 810 mg |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 269,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané palačinky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBN0Q
Moje poznámka
Zapékané palačinky se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBN0Q
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 14 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 15 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 15 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 9 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 11 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 11 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 12 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 12 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 13 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 14 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 15 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 15 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
vejce,
olej,
cibule,
špenát listový,
vejce,
česnek,
mléko,
klobása,
parmazán,
sůl
Komentáře (4)
Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou, která může dělat v našem těle pěknou neplechu. Reaguje totiž velmi ráda s vápníkem za vzniku šťavelanu vápenatého, se kterým si naše tělo moc neví rady - způsobuje ledvinové kameny.
V české kuchyni na to ale máme jednoduchý lék: při úpravě špenátu používáme mléko, které je zdrojem vápníku. Kyselina šťavelová se tak “požere” s tímhle vápníkem, vápník v našem těle nechá na pokoji a všichni jsou šťastní.
A proto: DYCKY MLÍKO!