Kuřecí špalíčky na mrkvi a bramborách z pomalého hrnce
Kuřecí špalíčky s pikantní šťávou, vonící kořením s malými brambůrky a zeleninou, to je sen každého milovníka dobrého jídla. Pomalý hrnec vám tuto lahůdku nachystá přesně ve vámi zvolený čas, stačí jen nachystat talíře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 548 kJ / 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,76 g |
Tuky | 67,79 g |
Vláknina | 18,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 46,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špalíčky očistíme a osušíme.
Krok 2: Suroviny na marinádu důkladně promícháme v hlubší uzavíratelné míse, do které se špalíčky vejdou.
Krok 3: Špalíčky v marinádě obalíme a marinádu vetřeme i pod uvolněnou kůži. Mísu uzavřeme víkem a dáme ji do lednice alespoň na 2 hodiny. Můžeme nechat až do druhého dne.
Krok 4: Mrkev a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a mrkev šikmým řezem na široké špalíčky. Brambory kartáčkem očistíme pod tekoucí vodou a ponecháme je vcelku.
Krok 5: Všechnu zeleninu dáme do nádoby pomalého hrnce, lehce posypeme solí a promícháme.
Na zeleninu položíme marinované špalíčky a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 6: Nastavíme na program High a necháme pracovat 3 hodiny. Půl hodiny před koncem můžeme pokličku podložit vařečkou, pro menší opečení kůže. Krok 7: Těsně před dokončením přidáme do hrnce máslo, pro zjemnění šťávy. Krok 8: Porce na talíři posypeme zelenou natí.
Na zeleninu položíme marinované špalíčky a hrnec přiklopíme poklicí. Krok 6: Nastavíme na program High a necháme pracovat 3 hodiny. Půl hodiny před koncem můžeme pokličku podložit vařečkou, pro menší opečení kůže. Krok 7: Těsně před dokončením přidáme do hrnce máslo, pro zjemnění šťávy. Krok 8: Porce na talíři posypeme zelenou natí.
Zveřejněno 1. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí špalíčky na mrkvi a bramborách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6O3O
Moje poznámka
Kuřecí špalíčky na mrkvi a bramborách z pomalého hrnce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6O3O
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 14 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
mrkev,
brambory,
cibule,
sůl,
olej,
šťáva citronová,
omáčka chilli sladká,
koření zlaté kuře,
pepř citronový,
tymián sušený,
máslo,
cibulka lahůdková
Komentáře (5)