Květáková polévka s kedlubnou
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme muškátovým oříškem a kmínem a podáváme posypanou cibulovou natí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 443 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
Tuky | 83,90 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 43,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZLG
Moje poznámka
Květáková polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZLG
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 24 minutami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 12 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 1 hodinou
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 1 hodinou
Domácí kečup
MarketaBod před 2 hodinami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 2 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 4 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 4 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 4 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 4 hodinami
Suroviny:
květák,
kedlubna,
mrkev,
máslo,
mouka hladká,
ořech muškátový,
kmín celý,
sůl,
voda,
cibule lahůdková
Komentáře (7)
Bylo to takové improvizované vaření.V kuchyni se mi potkal skoro 1,5 kg květák(30,-kč/ks) s gigant kedlubnou
Tak musím dnes už podruhé litovat, že nemám a nebudu mít do soboty květák
Drahuško,díky za pěkný recept