Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zámecké brambory od Oty Jiráka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

17. 5. 2009 14:36

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie8 094 kJ / 1 935 kcal
Bílkoviny26,72 g
Tuky116,77 g
Vláknina26,27 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,00 g
Sacharidy181,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem viděla před pár lety v Mňam Prima vařečce, kde ho dělal herec Ota Jirák.

Dělám vždy z dvojité dávky, protože manžel chodí kolem hrnce celé odpoledne a postupně ujídá. Na druhý den většinou nezbyde nic.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

JanaDorazinova

19. 5. 2009 22:43

No, když jsem oddělala alobal, brambory plavaly kraula!:-)):-D! Ale pak, když jsem to jen fénovala:-))horkovzduchem, už to bylo ok. Anglickou jsem taky měla libovou, dneska snad ani jiná není. No,dělám samostatně brambory ve šlehačce a je fakt, že mají malinko jinou chuť, než tyhle. Nicméně, bylo to i tak svělé;-)

Paprika

19. 5. 2009 15:14

:-O:-O Jani - já to peču ve smaltovaném hrnci s poklicí a po hodině je to v prostředku ještě syrové - opravdu !!! Možná zkusím tu keramickou misku s alobalem, ale ten hrnec je větší :-D:-D
Pokud jde o množství omastku - já měla hodně libovou anglickou a ta cibulka se téměř neměla na čem opékat, tak jsem dala trochu olovového oleje (mrkni na moje fotky - v ničem to neplave). Máslem to vymazávám, protože z toho smaltu to jinak musím seškrabávat nožem :-(.
A co se smetany týče - klidně můžeš dát šlehačku, bude to ale ještě o řád tučnější. Nám to chutná s 11% zakysankou. ;-)

JanaDorazinova

19. 5. 2009 12:25

Takže, Market, přidávám fotky. Co k receptu. No, rozhodně nepéct 1 a půl hodiny!!!! Po zhruba 40 minutách pod aloblem na 200 stupňů to bylo úplně měkké, nedovedu si představit, jak by to vypadalo po delší době. Pak jsem ještě na chvilinku zapla horkovzduch, aby byly brambory růžové. No, rozhodně se to snědlo, ale kysanou smetanu bych příště nahradila šlehačkou a anglickou bych se snažila opéct bez tuku i s tou cibulkou.Taky bych nevymazávala pekáček, Když jsem to odkryla, v tuku to jen plavalo, tak smetana pustí dost. Jinak jsme k tomu měli dušené plecko a vlastně nic nezbylo. Jo, vlastně jsem se nevyjádřila k té kysané smetaně, proč šlehačku, nebo sladkou smetanu. No, zdá se mi, že ta mírná kyselost přerazí chuť té anglické s cibulkou. Jinak :yes:;-)

Jana Pá

18. 5. 2009 09:19

:-p:yes:

Paprika

17. 5. 2009 19:12

Tak to mi Eli povídej. Já jsem byla pravidelný divák a i jsem se tam chtěla přihlásit, ale nenašla jsem odvahu. Teď se mi ty pořady moc nelíbí. Až na ANO, ŠÉFE ! ale na to bych si musela pořídit hospodu :-D:-D:-D
Jani R. - pošli jim tam zeťáka s tou jeho restaurací :-D:-D:-D

Eliza

17. 5. 2009 16:16

Mňam, samé dobroty :-p!!! Ta třetí fotka je k sežrání (já vím, že to ještě není finále...:-) )
Také je vám líto, že už nedávají prima vařečku :-(? Já jsem měla rituál, vždycky tou dobou jsem připravila večerní kašičku, malá cucala a usínala a já jsem měla klid na sledování a tipování, kdo vyhraje... To bylo hezké...;-)

pipre

17. 5. 2009 16:09

Zajímavá kombinace a vypadá to dobře. :-) Bodík:yes:

Jikotka

17. 5. 2009 16:07

Mňam,vypadají výborně,bodík letí:yes::yes::yes:

spagetka

17. 5. 2009 15:14

taky ho mám a je to podobné ... prostě ono se nepapá ono se jen "trošku" po chvilkách ochutnává a najednou tam je vidět dno hrnce - divné ne :-D:-D:-D:yes:

Boubelinda

17. 5. 2009 14:56

To není špatná kombinace.:-*:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: top recepty grilované brambory se slaninou brambory recepty recepty z brambor zámecké brambory příloha zámecké brambory-recept přílohy z brambor recepty brambory zamecke recepty pečené zámecké brambory pečené zámecké brambory brambory recept dobroty od oty zámecké pečené brambory grilovaný pangacius priloha zamecke brambory smetanové brambory přiloha recepty na brambory brambory se smetanou druhy brambor dobroty z brambor

Suroviny: brambory, slanina anglická, olej olivový, cibule, česnek, smetana zakysaná, sůl, pepř, máslo, olej olivový

TopRecepty.cz

Zámecké brambory od Oty Jiráka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElXN