Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

20. 11. 2012 19:58

Suroviny

Porce: 4-6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 097 kJ / 740 kcal
Bílkoviny19,66 g
Tuky47,83 g
Vláknina49,20 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 935 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy34,37 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omáčku můžeme vykouzlit z jakéhokoliv masa, já měla kousek hovězího předního s kostí a maso jsem obrala do omáčky. Protože jsem vývar nepoužila všechen, byla ještě hovězí polévečka. Do této základní francouzské omáčky, lze přidat ingredience dle vlastní chuti, jinak Velouté základ obsahuje jen máslo+mouku+vývar+sůl+pepř a smetanu!

Tato moje má sladkokyselou, jemnou a výtečnou chuť. Pro přirovnání je malinko podobná chuti plíčků a kdo je má rád, ocení i Velouté! Dejte si k ní knedle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

24. 11. 2012 12:37

Omáčky navinulé chuti mám moc ráda:-p:yes::yes:Tahle se mi také zamlouvá:-K

Bibinka Bibinka

21. 11. 2012 11:05

chocolate:jj,přesně, já to brala, jako že paskvil je ta omáčka-nějak mi ty názvy omáčky nedošly;-)

rozmarynaH rozmarynaH

21. 11. 2012 11:04

Dana 61: Souhlasím, s houbami to by bylo podle mého gusta:-p Možná bych zkusila nakládané:-)

chocolate chocolate

21. 11. 2012 10:57

Bibinka:Stane se.Já se omlouvám, ono to napsané možná vyznělo jinak, než jak jsem zamýšlela:-K.

Bibinka Bibinka

21. 11. 2012 10:56

chocolate:tak to se fakt omlouvám, to jsem se nějak blbě upsala, ale už je opraveno a díky za upozornění;-)

m.

21. 11. 2012 10:25

chocolate: Tam je napsáno Velumé:-8:-K

chocolate chocolate

21. 11. 2012 10:22

Bibinka:Bibi, velouté je základní omáčka a to veloumé máš opravdu pod fotem.Nepochybuji, že to bylo moc dobré:-p.

m.

21. 11. 2012 10:13

Bibinka: Já vím o čem Chocolate mluví, stačí se podívat, jak se jmenuje recept a co máte napsáno pod fotkou:-8:-//

Bibinka Bibinka

21. 11. 2012 10:02

chocolate: Chocolate, věř mi, že kdyby to byl paskvil, že by se to u nás nejedlo a letělo by to z okna;-)to s nadsázkou a už vůbec bych sem nedávala něco, co nám nechutnalo a ač to na fotce nevypadá až tak vábně, ješ to opravdu chuťově moc dobré:-p
Velouté je ta základní omáčka a mám to tam poznamenaný a do ní si můžeš přidat cokoliv má kdo rád-je to o chutích. a já bych ti dala ráda ochutnat;-):-)

Danuš61, přesně tak to je a díky;-)

Dana 61

21. 11. 2012 09:52

je to prostě lahodná smetanová omáčka s jíškovým základem a podle mě musí být dobrá i v kombinaci s houbami,řapíkáčem a okurkami no to můžeme:yes::-D

magdalenka magdalenka

21. 11. 2012 08:10

:-O

chocolate chocolate

20. 11. 2012 22:45

Bibi, mám tě moc ráda, ale tohle je paskvil.
Vždyť ty v popisku píšeš Velumé...a s velouté to nemá nic společného.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

20. 11. 2012 20:14

Jani, Ty jsi naše omáčková královna, zase krásná omajda a asi i výtečná, jinak řapíkáč, houby a okurky, to je moje gusto;-):-p:yes:

savlinka savlinka

20. 11. 2012 20:01

BIBI..to musí být pochoutka:yes::yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: rapikaty celer omacka okurkova kysela polevka omáčka veluté veluté recept na veluté co z řapíkatého celeru koprové velouté polévka z kyselé okurky kysele okurky celerove veloute kyselé okurky recept velute omáčka omáčka řapíkatý celer jak použit řapíkaty celer polévka kyselé okurky omáčka z kyselé okurky velouté polévka kam použít řapíkatý celer recepty smetanove rybi velute co je velute

Suroviny: vývar masový, cibule, máslo, mouka hladká, smetana, pepř zelený, celer, houby čerstvé, okurky sterilované, hořčice hrubozrnná

TopRecepty.cz

Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWwA