Toastový chléb domácí
Toustový chléb je vlastně polotovar (je ho potřeba opéct) jinak postrádá správnou chuť. Klasický toust chutná čerstvě opečený k snídani nebo s pikantní oblohou a dokřupava zapečený jako rychlé jídlo.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 119 kJ / 2 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,75 g |
| Tuky | 130,24 g |
| Vláknina | 12,18 g |
| Cholesterol | 383 mg |
| Sodík | 77 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 257,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin zaděláme těsto a necháme asi hodinu kynout.
Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme do obdélníku na šířku chlebové formy, srolujeme a oba srolované „válečky“ položíme vedle sebe do máslem vymazané formy. Zakryjeme a necháme opět půl hodiny až hodinu kynout.
Krok 3: Povrch potřeme bílkem a pečeme v předehřáté troubě nejdříve na 180 °C po 15-ti minutách teplotu trouby snížíme na 170 °C. Peče se asi 30-35 minut do bledší zlaté barvičky. Po upečení můžeme ještě potřít tukem (máslo, Hera), ale není to nutné.
Zveřejněno 17. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Toastový chléb domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6k7
Moje poznámka
Toastový chléb domácí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6k7
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 12 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 14 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 15 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 16 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 4 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 5 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 7 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 7 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 8 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 8 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 8 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 8 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 9 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
sůl,
mléko,
kvásek,
droždí,
bílek
Komentáře (4)