Išelská kolečka - nej!
Išelská kolečka jsou jedním z tradičních druhů cukroví, které nesmí na Vánoce chybět. Vykrájená kolečka slepujeme meruňkovým džemem a sladkou oříškovou náplní s přídavkem rumu. Korunou je pak čokoládová poleva a půlka vlašského ořechu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 355 kJ / 4 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,47 g |
Tuky | 244,39 g |
Vláknina | 27,75 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 44 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 444,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smícháme všechny suroviny na těsto a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na noc do chladničky.
Krok 2: Z odpočinutého těsta vyválíme plát silný asi 5 mm. Vykrajujeme z něj kolečka, která přenášíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 8 minut.
Krok 3: Smícháme všechny ingredience na náplň a třeme je, dokud se nespojí. Jedno kolečko vždy natřeme krémem, druhé marmeládou a slepíme je.
Krok 4: Čokoládu rozehřejeme s máslem, poléváme jí dortíčky a zdobíme půlkami ořechů.
Zveřejněno 2. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Išelská kolečka - nej!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yj4
Moje poznámka
Išelská kolečka - nej!
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yj4
Nejnovější recepty
Švestková nutella s karobem a melasou
Přidáno před 3 hodinami
Borůvkový džem
Přidáno před 6 hodinami
Slaná roláda s mletým a cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Borůvkové palačinky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Maková náplň podle cukráře Maršálka
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová marmeláda
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 3 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 7 minutami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 9 minutami
Vepřová krkovice na zelenině
Luciik. před 40 minutami
Uncle Bens omáčka
Sbotka před 1 hodinou
Koprová omáčka
rimul@email.cz před 1 hodinou
Hrnková bábovka
káťa před 1 hodinou
Buši houbová omáčka
Spepik před 1 hodinou
Červená řepa
radbastim před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
ořechy vlašské,
kůra citronová,
skořice mletá,
žloutek,
džem meruňkový,
cukr moučkový,
rum,
cukr vanilkový,
ořechy lískové mleté,
máslo,
žloutek,
ořechy vlašské,
čokoláda hořká,
máslo
Komentáře (11)
A k Vaši otázce, jak dlouho důvěřuji syrovému žloutku v krému. Ptala jsem se jedné cukrářky a ta mi odpověděla, že vzhledem k tomu, že je v náplni i rum, tak v chladu 14 dní… 🙂
Přeji Ti dny plné klidu, radosti a pohody a krásné Vánoce...
Koukám i na Tvé cukroví. Nádhera.
Mějte krásný adventní čas.