Bramborové lokše s husím sádlem
Tradiční bramborové lokše jsou tenké placky z brambor a mouky. Můžeme je podávat jak naslano, tak i ve sladké verzi. Výborné jsou však i jen tak samotné, čerstvě upečené a potřené husím sádlem.
Suroviny pro 4 dávky
z dávky vyjde přibližně 12 placek
4dávky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 822 kJ / 1 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,05 g |
| Tuky | 8,70 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 3,23 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 227,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem uvaříme brambory, necháme je vychladnout a oloupeme.
Krok 2: Oloupané brambory rozmačkáme, posolíme, přidáme mouky a vypracujeme těsto.
Krok 3: Z těsta vyválíme dlouhý váleček, který pokrájíme na stejně velké dílky. Vyjde na asi 12 kusů. Ze všech pak vyválíme placky kulatého tvaru.
Krok 4: Postupně je z obou stran pečeme na suché nepřilnavé pánvi, častěji je otáčíme.
Krok 5: Po upečení odstraníme z placky přebytečnou mouku a potřeme je ještě zatepla husím sádlem (stačí klidně jen na jedné straně).
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Moje poznámka
Bramborové lokše s husím sádlem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLGv
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
sůl,
sádlo husí
Komentáře (11)