Husí játra v česnekovém sádle

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 6 názorů

Suroviny

400 g husích jater
500 g sádla nejlépe husího, ale postačí i vepřové
1-2 stroužky česneku na plátky
sůl
pepř
plátky mandlí a brusinky, ale nemusí být
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit asi 30 minut. Taky se mohou péct v troubě na 160 °C 30- 35 minut.

  2. Asi pět minut před koncem přidáme česnek, osolíme a opepříme. Hotové necháme chvíli vychladnout a poté je uložíme do lednice.

  3. Podáváme s čerstvým křupavým chlebem a nakrájenou cibulí.

Poznámka

Můžete to zkusit i z drůbežích jater - třeba z poloviční dávky na zkoušku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Husí játra v česnekovém sádle

Tématické fráze: husi sadlo konfitovaná husí játra husí sádlo recept jak udelat husi sadlo husí sádlo recepty vařená játra v sádle jak udelat husi jatra konfigovana husi jstra recept z husího sádla játra vařená v sádle co z husího sádla husí a vepřové sádlo recept husí játra pomalu varit v sádle kachní sádlo s játry a s česnekem kuřecí játra v sádle kachni nebo kruti jatra v sádle husí játra konfitovaná - recepty jak na husí sádlo drůbeží játra v sádle

Zapomněl/a jsem heslo