

Husí játra v česnekovém sádle
Suroviny
- 400 g husích jater
- 500 g sádla nejlépe husího, ale postačí i vepřové
- 1-2 stroužky česneku na plátky
- sůl
- pepř
- plátky mandlí a brusinky, ale nemusí být
Postup přípravy receptu
Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit asi 30 minut. Taky se mohou péct v troubě na 160 °C 30- 35 minut.
Asi pět minut před koncem přidáme česnek, osolíme a opepříme. Hotové necháme chvíli vychladnout a poté je uložíme do lednice.
Podáváme s čerstvým křupavým chlebem a nakrájenou cibulí.
Poznámka od kuchařky
Můžete to zkusit i z drůbežích jater - třeba z poloviční dávky na zkoušku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Husí játra v česnekovém sádle
-
hezký.
-
maris: no v Praze taky málokdy, ale U NÁS je mají trvale
, takže můžu ráda napodobit
-
dělali jsme i s kachních a bylo výborné
-
mika59: ráda věřím
-
maris: Jsou sice dražší, ale stojí za to.
-
No jo, ale kde ta husí játra vzít, určitě je to dobrota
já dělám z kuřecích