Pudinková buchta II
Pudinková buchta se zakysanou smetanou a strouhanou čokoládou je lahodný a snadno připravitelný dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento recept kombinuje jemnost pudinku, svěžest zakysané smetany a bohatou chuť strouhané čokolády.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 757 kJ / 3 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,83 g |
| Tuky | 126,51 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 840 mg |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 387,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukry a olejem do pěny, přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink dle návodu na sáčku. Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Na syrové těsto nalijeme ještě horký pudink. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct na 180 °C cca 25 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout pak potřeme smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukry a olejem do pěny, přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink dle návodu na sáčku. Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Na syrové těsto nalijeme ještě horký pudink. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct na 180 °C cca 25 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout pak potřeme smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinková buchta II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Mq
Moje poznámka
Pudinková buchta II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Mq
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 2 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 3 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 11 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 14 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 11 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 11 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 12 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 14 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 14 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 14 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 14 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 15 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 15 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
čokoláda
Komentáře (3)