Pudinková buchta II
Pudinková buchta se zakysanou smetanou a strouhanou čokoládou je lahodný a snadno připravitelný dezert, který potěší každého milovníka sladkostí. Tento recept kombinuje jemnost pudinku, svěžest zakysané smetany a bohatou chuť strouhané čokolády.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 757 kJ / 3 049 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,83 g |
| Tuky | 126,51 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 840 mg |
| Sůl | 2,26 g |
| Sacharidy | 387,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukry a olejem do pěny, přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink dle návodu na sáčku. Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Na syrové těsto nalijeme ještě horký pudink. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct na 180 °C cca 25 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout pak potřeme smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukry a olejem do pěny, přidáme mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Z mléka a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink dle návodu na sáčku. Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem. Na syrové těsto nalijeme ještě horký pudink. Vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct na 180 °C cca 25 minut. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout pak potřeme smetanou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinková buchta II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Mq
Moje poznámka
Pudinková buchta II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1Mq
Nejnovější recepty
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 4 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 7 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 17 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtové muffiny
Darina1977 před 53 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Soropa před 1 hodinou
Polévka s krupicí a vejcem
JiZa5 před 3 hodinami
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 4 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 4 hodinami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 5 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 6 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 7 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 8 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 11 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
smetana zakysaná,
čokoláda
Komentáře (3)