

Pivní karbanátky v těstíčku
Suroviny 4-5 porcí
- 500 g mleté maso mix (vepřové + hovězí)
- 1 vejce
- 1 střední mrkev strouhaná na jemno
- 1 menší cibule krájená na jemno
- 50 ml piva
- 150 g sýr Niva
- špetka koření do mletých mas
- pepř
- bazalka nebo petrželka
- sůl opatrně
- pro pikantnost chilli podle chuti
- strouhanka na zahuštění podle potřeby
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- těstíčko:
- 1 vejce
- 100 ml světlého piva
- 2 lžíce hladké mouky
- 1,5 lžíce solamylu
- bylinky:
- petrželka
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
Maso smícháme se všemi ingrediencemi, dochutíme a necháme chvíli uležet.
Mezitím prošleháme vejce s pivem, moukou a solamylem v polotuhé těstíčko.
Z masa uděláme menší karbanátky, které obalíme lehce v mouce a těstíčku.
Smažíme pozvolna z obou stran.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pivní karbanátky v těstíčku
-
Taková jídla jsou super.
Anna Kocikova zkus dát to pivo černé a nebude to nahořklé. Některé pivo to udělá, ale ne každé. -
Recept se mi líbí
Karboše by mě nenapadly obalit a usmažit v těstíčku
Kdysi jsem také podle p.Vodochodského zkoušela nějaké karbošky se sýrem a pivem,ale bylo to takové nahořklé...používám raději smetanu -
jarda Kadic:
-
JUž jsem slepej,jak šachetní kůň
,říkám si : “jaké první karbanátky“ a oni potvůrky jsou “pivní“
Myslím,že tím pivem se absolutně nedá nic zkazit,až budu příště karboše dělat,tak to zkusím a asi tam toho piva dám klidně o trošku víc