Kachní burger s brusinkami
Kachna s dušeným kysaným zelím je česká sváteční klasika. Tato kombinace výborně funguje i ve formě burgeru. Kachní maso a zelí v něm ještě doplníme brusinkovou marmeládou a křupavou slaninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 504 kJ / 599 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,70 g |
Tuky | 48,55 g |
Vláknina | 7,60 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 1,29 g |
Sůl | 3,20 g |
Sacharidy | 34,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí dáme do hrnce a podusíme ho. Na závěr jej osladíme. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a osmažíme na oleji.
Krok 2: Kachní maso obereme od kostí, natrháme na menší kusy a vytvarujeme z něj 2 placičky. Na ty položíme plátky sýra a dáme zapéct na 5 minut do trouby.
Krok 3: Bulky rozkrojíme, opečeme je a potřeme je majonézou. Na spodní díl bulky umístíme list salátu, na něj maso, podušené zelí a plátky opečené slaniny.
Krok 4: Horní část bulky potřeme brusinkovou marmeládou a přiklopíme. Můžeme servírovat.
Zveřejněno 3. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachní burger s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9YK
Moje poznámka
Kachní burger s brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9YK
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 2 hodinami
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 4 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 7 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 8 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 9 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 10 hodinami
Suroviny:
zelí kysané červené,
cukr,
stehno kachní,
sýr,
bulka,
majonéza,
salát ledový,
slanina anglická,
cibule,
olej,
marmeláda brusinková
Komentáře (1)