Burgery z hovězího mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenIdeálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 098 kJ / 263 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,75 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,75 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 638 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 1,25 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ideálním hlavním jídlem grilovacího večera je snad všemi oblíbený burger. Salát, kyselá chuť okurek, příjemně okořeněné mleté maso doplněné výraznou chutí čedaru a to…
Nejdříve připravíme dresing. Do mísy dáme všechny přísady, vše důkladně smícháme a dáme do lednice.Z hovězího masa uděláme 4 hromádky. Nijak nedochucujeme. Snažíme se je…
Nad žhavými uhlíky grilovaný hovězí burger je neuvěřitelně šťavnatý a lahodný. Zakryjeme ho plátkem sýra a vložíme do rozpečené hamburgerové žemle spolu s opečeným…
Z bulek (kaiserek) seřízneme vršek. Bulky vydlabeme. Do vydlabaných vložíme plátek másla, plátek šunky, vsypeme 1 - 1,5 lžičky hrášku (podle velikosti pečiva),…
Amerikou inspirovaný šťavnatý hamburger. Takový je kousek z tohoto receptu. Skvělé grilované maso s plátkem čedaru, křupavou slaninou, karamelizovanou cibulí a…
Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Nejlépe to půjde v domácí pekárně, kam jako první dáme vlažnou vodu, olej, jemně nastrouhané brambory, proseté mouky smíchané se…
Léto je doslova sezónou grilování a přípravy různých druhů hamburgerů. Víte však, že burger můžete i upéct? Takto připravené hamburgery jsou na povrchu křupavé a uvnitř…
Domácí burger, křupavé hranolky, rozpečená bulka a pořádná porce salátu s dochucovacími omáčkami na vás čekají v našem receptu. Přesně za takovou večeři vás budou vaše…
O slaninový džem, karamelizovanou cibulku a pikantní česnekovou omáčku je ozvláštněn tento výtečný hamburger. Na rodinnou oslavu či zahradní slavnost s přáteli je tento…
Hamburgery jsou dnes velmi oblíbeným pokrmem nejen na běžnou večeři, ale třeba i na pohoštění při oslavách či letních venkovních posezení. Jednoduchá příprava a skvělá…
Nejčastěji se hamburgery připravují z mletého hovězího masa. V tomto receptu je však použito maso vepřové. Na složení celého hamburgeru to však zásadně nemá vliv. Bulka,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé pečivo, šťavnaté maso, na kterém necháme…
Bulka plněná masem, zeleninou, sýrem a dresingem, to je klasika, která k nám doputovala z Ameriky a stala se oblíbenou součástí nejen letních grilovaček. Inspirujte se a…
Bulky rozpůlíme, salám nakrájíme na silnější kolečka, asi 1 cm, na větší pánvi si rozpálíme trochu oleje, a oprančíme salám a zároveň bulky nakrojenou stranou, jakmile…
Existuje opravdu nespočet receptů a stylů přípravy hamburgerů, že je jen na vás, který ulahodí jak vašemu oku, tak i chuťovým pohárkům. Vyzkoušejte i tento jednoduchý…
Takový skvěle seskládaný hamburger je zárukou výtečného občerstvení na grilovačce nebo domácí večeři. V základu potřebujeme pečivo a maso. Co dáte mezi bulky je už…
Kuřecí maso naklepeme a osolíme. Poté smícháme všechno koření, mouku a rozdrcené cornflakes. Maso ze všech stran namočíme v podmáslí a obalíme ve směsi koření. Můžeme…
Nejdříve přivedeme smetanu k varu a přidáme nastrouhaný sýr. Necháme rozpustit a vmícháme pepř, případně sůl. Omáčka se může zdát řídká, ale zhoustne.Na pánvi opečeme…
V hrnci necháme povařit vodu s octem, dovnitř ponoříme sběračku a do ní postupně vyklepneme jedno vejce po druhém a vaříme na mírném ohni tak, aby bílek ztuhl a žloutek…
Klobásy rozdělíme na čtyři stejně velké díly, které stočíme do šneku, zpevníme párátky a osmažíme dozlatova z obou stran v pánvi nebo opečeme v troubě.Bulky rozkrojíme,…
1. Nejprve si namarinujeme maso: Kuřecí prso rozdělíme na dvě části a lehce poklepeme, z obou stran lehce nasolíme a opepříme. Do malé misky si dáme trochu olivového…
"Dressing": 2 průměrné sterilované okurky najemno nastrouháme do menší misky, přidáme polovinu nadrobno nakrájené cibule, 2 PL hořčice, 3 PL majonézy a kečupu. Vše…
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou stran dozlatova…
Pro ty z vás, kteří úplně nefandí klasickému hamburgeru, máme skvělý tip. V tomto receptu je místo masové placky použit grilovaný hermelín s bylinkami. K hermelínu pak…